Premierul canadian Justin Trudeau acuză India că ar fi încălcat suveranitatea ţării. De la ce a pornit totul

  • Premierul canadian Justin Trudeau a acuzat India că a făcut o „greşeală îngrozitoare” prin încălcarea suveranităţii Canadei.
  • Acuzaţiile au loc pe fondul escaladării disputei diplomatice privind asasinarea unui separatist sikh în Columbia Britanică şi a acuzaţiilor privind o campanie mai amplă de ameninţări şi violenţă împotriva exilaţilor indieni.
Urmărește
455 afișări
Imaginea articolului Premierul canadian Justin Trudeau acuză India că ar fi încălcat suveranitatea ţării. De la ce a pornit totul

Premierul canadian Justin Trudeau acuză India că ar fi încălcat suveranitatea ţării. De la ce a pornit totul

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a acuzat Delhi că a respins eforturile de cooperare şi a provocat disputa publică din ce în ce mai aprigă care a dus luni la expulzarea reciprocă a diplomaţilor de rang înalt, scrie The Guardian.

„Nu căutăm să provocăm sau să creăm o luptă cu India”, a spus Trudeau. „Guvernul indian a făcut o greşeală îngrozitoare crezând că poate interveni atât de agresiv cum a făcut-o în siguranţa şi suveranitatea Canadei”, a afirmat premierul canadian.

Acuzaţiile venite din partea lui Justin Trudeau au loc după ce un cetăţean canadian a fost împuşcat mortal în faţa unui templu sikh din Columbia Britanică în iunie anul trecut.

Replica Indiei

Potrivit Deutsche Welle, India a declarat că acuzaţiile privind legătura sa cu decesul cetăţeanului canadian sunt „absurde” şi reprezintă o „strategie de defăimare a Indiei pentru câştiguri politice”.

În plus, ministerul de Externe al Indiei a emis joi o declaraţie, susţinând că depoziţia lui Trudeau a confirmat poziţia Indiei potrivit căreia Canada nu a furnizat nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor sale împotriva diplomaţilor indieni.

„Canada nu ne-a prezentat niciun fel de dovezi în sprijinul acuzaţiilor grave pe care a ales să le formuleze împotriva Indiei şi a diplomaţilor indieni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului indian de Externe, Randhir Jaiswal, în declaraţia publicată pe social media.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici