Premierul unei ţări din UE crede că sancţiunile asupra Federaţiei Ruse nu ar trebui reluate automat

Reînnoirea sancţiunilor impuse Federaţiei Ruse de către Uniunea Europeană nu ar trebui să fie automată, a declarat miercuri Giuseppe Conte, prim-ministrul Italiei, citat de Reuters.

Urmărește
429 afișări
Imaginea articolului Premierul unei ţări din UE crede că sancţiunile asupra Federaţiei Ruse nu ar trebui reluate automat

Premierul unei ţări din UE crede că sancţiunile asupra Federaţiei Ruse nu ar trebui reluate automat

„Vom reafirma principiul că nu ar trebui să fie nimic automat cu privire la reînnoirea sancţiunilor”, a declarat Giuseppe Conte în cadrul unui discurs susţinut în faţa parlamentului italian.

„Trebuie să fim foarte atenţi în această privinţă. Sancţiunile trebuie să fie doar un mijloc, nu un obiectiv”, a mai adăugat Giuseppe Conte.

Premierul italian a mai precizat că Italia acordă foarte multă atenţie intereselor companiilor italiene. De altfel, Italia şi Federaţia Rusă au o tradiţie veche în ceea ce priveşte cooperarea economică. Unul dintre domeniile în care cele două ţări au cooperat este cel energetic. Companiile Eni şi Gazprom au semnat numeroase acorduri de cooperare, atât cu privire la gazul convenţional, cât şi cu privire la gazul lichefiat. Cele două companii au semnat, printre altele, un memorandum pentru dezvoltarea Coridorului Sudic - care, în principiu, ar trebui să ajute Uniunea Europeană să reducă dependenţa de gazul rusesc.

Afirmaţiile prim-ministrului italian au venit cu o zi înainte de reuniunea liderilor europeni de la Bruxelles, de joi, cu privire la extinderea duratei sancţiunilor impuse Rusiei până la sfârşitul lunii ianuarie 2019.

Sancţiunile, impuse Federaţiei Ruse în 2014 ca urmare a intervenţiei sale din Ucraina, au avut un impact semnificativ asupra bugetului de stat rus, mai ales pe termen mediu şi lung. Consecinţele acestei stări de fapt au fost decalarea sau chiar anularea planurilor de modernizare a forţelor armate regulate, a planurilor de moderizare a arsenalului nuclear şi a planurilor de extindere şi modernizare a infrastructurii energetice. Toate aceste evoluţii au fost în măsură să influenţeze evoluţiile de la nivel regional sau global, atât în plan economic, cât şi geopolitic şi geostrategic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici