Premierul ungar Orban a ajuns la Kiev pentru discuţii cu Zelenski

Premierul ungar Viktor Orban a sosit marţi la Kiev pentru a discuta cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, despre problemele actuale ale relaţiilor ungaro-ucrainene, a declarat şeful de presă al lui Orban.

339 afișări
Imaginea articolului Premierul ungar Orban a ajuns la Kiev pentru discuţii cu Zelenski

Premierul ungar Orban a ajuns la Kiev pentru discuţii cu Zelenski

Vizita lui Orban, un critic declarat al ajutorului militar occidental acordat Ucrainei, are loc la o zi după ce Ungaria a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

„Cel mai important subiect al discuţiilor este şansa de a crea pace", a declarat şeful de presă al lui Orban, Bertalan Havasi, pentru Reuters, într-un răspuns trimis pe e-mail, adăugând că cei doi lideri vor discuta şi despre relaţiile bilaterale ungaro-ucrainene.

Orban, cel mai apropiat aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin printre liderii UE, s-a opus frecvent iniţiativelor UE de a sprijini Ucraina în apărarea sa împotriva agresiunii Moscovei de la invazia din februarie 2022.

Anul trecut, Orban i-a spus lui Putin că Ungaria nu a dorit niciodată să se opună Rusiei.

La începutul anului 2024, liderii UE au avut nevoie de câteva săptămâni pentru a înfrânge veto-ul premierului ungar de a acorda Ucrainei un nou ajutor în valoare de 50 de miliarde de euro (53,67 miliarde de dolari).

Săptămâna trecută, UE a deschis negocierile de aderare cu Ucraina, oferind ţării un impuls politic în mijlocul războiului său împotriva Rusiei, deşi mai are de parcurs un drum lung şi dificil până când va putea adera la bloc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici