Premierul Ungariei, Viktor Orbán, face luni o vizită surpriză în China

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, face luni o vizită surpriză în China, după călătorii similare în Rusia şi Ucraina, pentru a discuta perspectivele unei soluţii paşnice în Ucraina.

Urmărește
907 afișări
Imaginea articolului Premierul Ungariei, Viktor Orbán, face luni o vizită surpriză în China

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, face luni o vizită surpriză în China

„Misiunea de pace 3.0", aşa a titrat Orbán o fotografie postată luni dimineaţă pe X, în care apare după ce a coborât din avion la Beijing.

El a fost întâmpinat de viceministrul chinez al afacerilor externe Hua Chunying şi de alţi oficiali, notează AP.

Orbán s-a întâlnit ulterior cu preşedintele chinez Xi Jinping, potrivit televiziunii de stat CCTV.

Vizita sa neanunţată anterior vine în urma uneia similare efectuate săptămâna trecută la Moscova şi Kiev, unde a propus ca Ucraina să ia în considerare posibilitatea de a accepta o încetare imediată a focului cu Rusia.

Vizita sa la Moscova a atras condamnarea Kievului şi a liderilor europeni.

„Numărul ţărilor care pot discuta cu ambele părţi beligerante este în scădere", a declarat Orbán. „Ungaria devine încet-încet singura ţară din Europa care poate vorbi cu toată lumea".

Ungaria a preluat preşedinţia rotativă a UE la începutul lunii iulie, iar preşedintele rus Vladimir Putin a sugerat că Orbán a venit la Moscova în calitate de înalt reprezentant al Consiliului European. Mai mulţi înalţi oficiali europeni au respins această sugestie şi au declarat că Orbán nu avea niciun mandat pentru nimic altceva decât o discuţie despre relaţiile bilaterale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici