Presa moldoveană prezintă mai multe cazuri de abuzuri ale poliţiei

Aproximativ 200 de persoane au fost arestate, începând cu ziua de 7 aprilie, pentru că au participat la protestele din centrul Chişinăului, potrivit informaţiilor oferite de poliţie.

Urmărește
201 afișări
Imaginea articolului Presa moldoveană prezintă mai multe cazuri de abuzuri ale poliţiei

Presa moldoveană prezintă mai multe cazuri de abuzuri ale poliţiei

În presa moldoveană, însă, s-a scris că numărul celor arestaţi ajunge la 800 de cetăţeni, potrivit unui comunicat al Primăriei Chişinău.

Potrivit sursei citate, persoanele arestate nu mai încăpeau în centrele comisariatelor de poliţie din Chişinău şi din acest motiv, 25 de persoane au fost transportate la centre de detenţie provizorie din Drochia, alţii au fost duşi la Vulcăneşti, Taraclia etc.

Zeci de părinţi nu ştiu nici acum unde se află copiii lor, în prezent, în spitalele din Chişinău fiind internate 50 de persoane care susţin că au fost bătute cu bestialitate de poliţie.

Damian Hâncu, student la Facultatea de Drept în Lyon, Franţa, 23 de ani. A fost reţinut la 7 aprilie după ce a stat de vorbă cu nişte jurnalişti suedezi. El a declarat că a fost torturat de poliţie şi a fost forţat să semneze declaraţii precum ar fi fost instigator şi ar fo fost plătit de Opoziţie să participle la proteste.

Sergiu Creţu, 23 de ani, student, susţine că a fost bătut în comisariatul de poliţie.

Andrei Popa, 18 ani, spune că nu a participat la proteste, ci trecea din întâmplare prin centrul oraşului. El afirmă că a fost bătut în comisariatul de poliţie, nu a primit hrană şi apă timp de 24 de ore şi a fost deţinut împreună cu 22 de persoane într-o celulă de 12 metri pătraţi.

Denis Rosco, student, 20 de ani, spune că a fost bătut în comisariatul de poliţie şi a fost forţat să semneze declaraţii false. Aflându-se în spital, o noapte a fost prins cu cătuşele de pat.

Valeriu Boboc, 23 de ani şi tată al unui copli de 1 an şi cinci luni. A decedat având coastele rupte şi capul spart cu un obiect ascuţit. Pe 7 aprilie, Valeriu Boboc a venit în Piaţă după ora 17:00 când devastarea Parlamentului şi Presedinţiei se încheiase. A fosat ucis în urma descinderii în forţă a poliţiei asupra protestatarilor la miezul nopţii de 7 spre 8 aprilie. Conform poliţiei, găsit mort în PMAN.

Cotidianul moldovean Ziarul de Gardă scrie despre cazul lui Anatol Mătăsaru, care i-a spus avocatului său, Victor Panţâru, că a fost bătut de poliţie, pentru a-i oferi acesteia parolele de acces la adresele sale de e-mail.

"M-au bătut şi m-au ameninţat cu violenţa fizică, cerând în primul rând să semnez un act prin care să recunosc faptul că am fost plătit de către liderii de opoziţie să protestez, fapt care nu este adevărat", se arată în declaraţia lui Mătăsaru. "Totodată, m-au bătut cu picioarele peste coapse ca să le dau parolele de la adresele mele de e-mail. Nu am avut ce face şi le-am dat aceste parole", continuă tânărul în declaraţia sa.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici