- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (17.09.2018, 21:29)
- Alina Botezatu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele Austriei Alexander van der Bellen: Furnizarea de energie pentru cetăţenii europeni trebuie să ne fie ţinta
Alexander van der Bellen, preşedintele Austriei, a declarat, luni, în cadrul Summitului celor Trei Mări, că una dintre principalele ţinte, atât pentru ţările din regiune, cât şi pentru Uniunea Europeană, trebuie să fie furnizarea de energie cetăţenilor europeni şi securitatea în acest domeniu.
Urmărește
273 afișări
Preşedintele Austriei Alexander van der Bellen: Furnizarea de energie pentru cetăţenii europeni trebuie să ne fie ţinta
„Securitatea energetică rămâne o precondiţie pentru a realiza inovaţia, creşterea şi potenţialul nostru comun. Furnizarea de energie pentru cetăţenii europeni trebuie să ne fie ţinta comună, ceea ce impune diversificarea resurselor de energie şi a rutelor de transport (n.red. - în domeniu). Avem nevoie de amândouă. Nord-stream 2 este un exemplu important de diversificare a acestor eforturi. De asemenea, apreciem în mod deosebit proiectul BRUA, care completează conducta energetică din România în Austria. Prin diversificarea furnizorilor pentru Europa Centrală şi de Est, ne întărim securitatea în furnizare”, a afirmat Alexander van der Bellen, preşedintele Austriei, la deschiderea Summitului celor Trei Mări. De asemenea, din actuala poziţie, când deţine preşedinţia Uniunii Europene, Austria intenţionează să finalizeze pachetul de energie verde al UE, până la finele acestui an.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
„În calitate de investitor important în regiune, Austria este încântată că ţările din această regiune se străduiesc să îşi îmbunătăţesc infrastructura, să implementeze principiile Uniunii Europene, care vor fi cheia pentru a construi infrastructura necesară ce îi va permite UE să concureze într-o lume globalizată”, a precizat van der Bellen.
De asemenea, oficialul austriac a afirmat că performanţa ridicată, infrastructura de transport, alături de coridorul de transport dintre ţările participante la regiune este o precondiţie pentru dezvoltarea economică, iar mai multe eforturi trebuie făcute pentru dezvoltarea infrastructurii digitale. De asemenea, Austria salută proiectul DAPhNE, care prevede dezvoltarea Dunării.
Preşedintele Austriei a subliniat că toate ţările prezente la summit sunt membre ale UE şi s-a arătat foarte încântat că Germania, o altă ţară membră a UE, este reprezentă la summit şi că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va fi prezent dineul din această seară.
„Iniţiativa Celor Trei Mări este o platformă binevenită pentru a sprijini această legătură (n.red. - istorică şi geografică, precum şi moştenirea culturală dintre ţările membre), nu doar un mod de a întări cooperarea dintre ţările din regiune, ci arată şi eforturile Uniunii Europene de a întări coeziunea”, a mai declarat Alexander van der Bellen.
La Bucureşti se desfăşoară, luni şi marţi, Summitul celor Trei Mări - Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Adriatică - un proiect care reuneşte 12 ţări, respectiv Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia. Proiectul are ca obiectiv cooperarea în domeniul energetic, precum şi în cel al infrastructurii de transport şi de comunicaţii între statele membre.
În marja Summitului, la Romexpo are loc, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, prima ediţie a Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări, co-organizat de Administraţia Prezidenţială a României şi Camera de Comerţ şi Industrie a României, în cooperare cu Consiliul Atlantic al Statelor Unite şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. La Forumul de Afaceri participă delegaţi de companii şi oficiali guvernamentali din statele partenere în cadrul Iniţiativei, din celelalte state membre UE, din Statele Unite ale Americii, din Balcanii de Vest, Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai instituţiilor financiare europene şi internaţionale, precum şi reprezentanţi ai think-tank-urilor şi mediului academic.
Reprezentarea statelor participante la Summitul de la Bucureşti este asigurată la cel mai înalt nivel, prin prezenţa anunţată a nouă preşedinţi de stat, doi preşedinţi de parlamente naţionale, un prim-ministru şi un ministru al Afacerilor Externe.
Iniţiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexi ilă şi informală, la nivel prezidenţial, reunind cele 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Baltică, Adriatică şi Marea Neagră. Primele două Summituri ale Iniţiativei au
avut loc la Dubrovnik, în 2016, şi la Varşovia, în 2017.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul