- Home
- Externe
- FRANKFURT, (28.01.2019, 21:32)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele Băncii Centrale Europene avertizează că naţiunile care au datorii externe mari riscă pierderea suveranităţii
Naţiunile care au datorii externe prea mari îşi pierd suveranitatea, intrând sub controlul unor forţe nedemocratice, afirmă Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), citat de site-ul cotidianului Il Messaggero.
Urmărește
7589 afișări
Mario Draghi avertizează că naţiunile care au datorii externe mari riscă pierderea suveranităţii
„O ţară îşi pierde suveranitatea când gradul de îndatorare este prea mare", întrucât în acel punct „pieţele financiare sunt cele care iau decizii", iar orice decizie politică intră "în atenţia pieţelor, adică a unor persoane care nu votează şi sunt în afara procesului democratic de control", a declarat Mario Draghi în Parlamentul European.
„Datoriile ţărilor sunt rezultatul deciziilor politice ale guvernelor, iar suveranitatea se pierde din cauza politicilor greşite", a atras atenţia preşedintele Băncii Centrale Europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
„Pentru a obţine deplin avantajele monedei euro, sunt necesare aceleaşi componente care au făcut euro o realitate în anul 1999", a argumentat Mario Draghi, pledând pentru reforme structurale în zona euro şi la nivelul întregii Uniuni Europene. „Pe de o parte, sunt necesare reforme la nivel naţional pentru promovarea unei convergenţe economice sustenabile. În toate sistemele monetare, potenţialul de creştere economică se poate obţine doar prin eforturile continue pentru reforme. Pe de altă parte, Europa poate face diferenţa, susţinând şi facilitând aceste eforturi pentru reforme. Comunitatea noastră reprezintă un avantaj competitiv unic şi trebuie să profităm de acest lucru", a explicat Mario Draghi.
„Datorită eforturilor tuturor cetăţenilor europeni, zona euro a depăşit criza, obţinând rezultate tangibile", respectiv 22 de trimestre consecutive de creştere economică şi o rată a şomajului la cel mai mic nivel din ultimii zece ani. Dar în ultimele luni au apărut "date despre rezultate sub aşteptări" şi "persistă incertitudini, în principal legate de factori geopolitici, iar ameninţarea protecţionismului afectează sentimentul economic. Euro a fost concepută pentru a fi o monedă stabilă, de încredere şi a garantat stabilitatea preţurilor timp de două decenii. Astăzi, în cele 19 ţări care fac parte din zona euro sunt 20 de milioane de europeni care au locuri de muncă în plus faţă de acum 20 de ani. De la crearea euro, rata de participare la forţa de muncă a trecut de la 59% la 67%, cel mai înalt nivel din istorie", a subliniat preşedintele BCE.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește și: Senator SUA: Donald Trump s-a gândit la posibilitatea unei intervenţii militare în Venezuela
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe