- Home
- Externe
- SOFIA, (30.01.2014, 06:58)
- Anna Primac
Preşedintele bulgar propune introducerea votului obligatoriu pentru a combate fraudarea alegerilor
Preşedintele bulgar Rosen Plevneliev a propus miercuri organizarea unui referendum în mai, în vederea introducerii unui vot obligatoriu la alegeri, pentru a combate frauda care afectează în mod regulat scrutinele din această ţară, cea mai săracă din Uniunea Europeană.
Urmărește
251 afișări
Rosen Plevneliev (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"O obligaţie de a vota va preveni manipulări ale voturilor", a apreciat preşedintele bulgar, într-o alocuţiune televizată.
Alegerile în Bulgaria au fost marcate în ultimii ani de practici frauduloase, precum cumpărarea de voturi sau exercitarea unor presiuni din partea unor companii asupra angajaţilor.
La sfârşitul alegerilor legislative anticipate din mai 2013, observatori internaţionali au semnalat "încălcări grave" ale regulilor electorale, referindu-se în special la practica endemică de cumpărare a voturilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
-
Un general polonez a fost demis după ce mine antitanc dispărute au fost găsite în depozitul IKEA
Propunerea lui Plevneliev urmează să fie examinată în Parlament, unde totuşi are puţine şanse de succes, deoarece socialiştii şi liberalii, care numără 120 de deputaţi din totalul de 240, se opun unui vot obligatoriu şi unui scrutin majoritar.
Preşedintele bulgar a pledat în favoarea unui scrutin majoritar parţial, precum şi a unui vor prin internet, cu scopul de a creşte rata de participare la alegeri. Potrivit lui Plevneliev, aceste două propuneri, de asemenea, ar trebui să fie supuse unui referendum.
Un proiect al noului cod electoral urmează să fie discutat în curând în Parlament, în perspectiva unor alegeri municipale în 2015, prezidenţiale în 2016 şi legislative în 2017.
Echipa de la putere este acuzată că are legături cu oligarhia. În iunie şi iulie, bulgarii au manifestat zilnic la Sofia şi în alte oraşe mari, pentru a cere demisia Guvernului.
Începând din toamna 2013, a început o mişcare a studenţilor, susţinută de opoziţia conservatoare din Parlament.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe