- Home
- Externe
- BRUXELLES, (24.04.2015, 13:49)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele CE şi unii comisari, printre care şi Corina Creţu, petrec weekenduri prelungite în ţările de origine
Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, şi mai mulţi comisari europeni, între care şi Corina Creţu, obişnuiesc să petreacă weekenduri prelungite în ţările de origine, unde îşi stabilesc întâlniri lunea sau vinerea, informează blogul european al publicaţiei Wall Street Journal.
Urmărește
241 afișări
Corina Cretu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)
Jean-Claude Juncker este acuzat adesea că ar fi un preşedinte mai mult absent al Comisiei Europene. Există plângeri că ar delega prea mult din munca sa şi că ar fi prezent la biroul său din Bruxelles doar două-trei zile pe săptămână, stabilind "dejunuri de lucru" în ţara sa de origine, Luxemburg, lunea şi vinerea.
Potrivit blogului european al Wall Street Journal, Real Time Brussels, agenda de săptămâna trecută a lui Juncker pare să susţină aceste acuzaţii. Luni s-a aflat în Luxemburg, unde s-a întâlnit cu preşedintele Curţii de Audit, iar vineri a revenit în ţara sa pentru un dejun de lucru cu Luc Frieden, fostul său ministru de Finanţe şi actual vicepreşedinte al Deutsche Bank.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
„El mi-a propus acest lucru”. Vladimir Putin dezvăluie că Joe Biden a propus amânarea aderării Ucrainei la NATO în 2021
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
Întrebată despre obiceiul lui Juncker de a se întâlni cu prietenii pe cheltuiala contribuabililor europeni, purtătoarea sa de cuvânt a precizat că Frieden "contribuie cu idei la dezbaterile actuale privind reforma uniunii economice şi monetare". Ea a sugerat de asemenea că alţi comisari petrec weekenduri mai lungi în ţările de origine decât preşedintele CE.
Real Time Brussels a realizat un top pornind de la numărul zilelor de luni şi vineri în care comisarii au întâlniri în ţările de origine, pe primul loc fiind comisarul european pentru Economie, francezul Pierre Moscovici. Din cele 24 de weekenduri de când Comisia şi-a început activitatea, la 1 noiembrie, el şi-a petrecut întreaga zi de luni sau vineri la Paris de 13 ori.
Comisarul pentru Concurenţă, daneza Margrethe Vestager, s-a clasat pe locul al doilea, având discursuri sau întâlniri la Copenhaga într-o zi de vineri sau luni de opt ori de la începutul mandatului.
Juncker este pe locul al treilea, cu şase weekenduri prelungite. Dintre acestea, în două zile de luni el a călătorit din Luxemburg direct la Strasbourg, unde a participat la reuniuni ale Parlamentului European.
Comisarul român pentru Politici Regionale, Corina Creţu, a fost la Bucureşti de cinci ori, în unul dintre cazuri sosind încă de miercuri. În martie, ea a fost într-o misiune de trei zile în România, de marţi până joi. Ea nu a avut programată nicio întâlnire la Bruxelles vinerea următoare.
Comisarul spaniol Miguel Arias Cañete, responsabil cu Politica Energetică, a ţinut discursuri sau întâlniri oficiale la Madrid în trei zile de vineri şi două zile de luni.
Andrus Ansip şi Cecilia Malmström, comisarii eston şi suedez, au folosit "metoda weekendului prelungit" de patru ori, în timp ce slovena Violeta Bulc a mers la Ljubljana în două zile de vineri. În februarie, ea a ţinut un discurs în Parlamentul sloven într-o vineri şi a avut întâlniri în lunea următoare.
Italianca Federica Mogherini, britanicul Jonathan Hill şi letonul Valdis Dombrovskis au avut câte două weekenduri prelungite, în timp ce restul comisarilor au avut câte unul sau niciunul.
Dacă au întâlniri oficiale în străinătate, comisarii europeni pot solicita decontarea cheltuielilor de călătorie şi o alocaţie zilnică între 50 şi 100 de euro, în funcţie de ţară.
Citește pe alephnews.ro: FOTO. Un soldat rănit din Coreea de Nord a fost capturat de forțele ucrainene, afirmă Coreea de Sud
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe