- Home
- Externe
- PARAMARIBO, (30.11.2019, 05:21)
- Mircea Olteanu
Preşedintele din Surinam a fost găsit vinovat de executarea unor oponenţi politici în 1982
Un tribunal militar din Surinam l-a găsit vinovat pe preşedintele Desi Bouterse de executarea a 15 oponenţi politici în anul 1982, informează cotidianul The New York Times.
Urmărește
462 afișări
Preşedintele din Surinam a fost găsit vinovat de executarea unor oponenţi politici în 1982
Bouterse a condus Surinam în anii 1980 în calitate de lider al unui regim militar, instalat în urma unei lovituri de stat, însă după un deceniu a predat puterea. În anul 2010 a fost ales preşedinte al ţării, fiind reconfirmat în această funcţie cinci ani mai târziu.
Instanţa a stabilit că Bouterse a supervizat o operaţiune în cadrul căreia militari aflaţi sub comanda lui au răpit 16 oponenţi ai regimului - inclusiv avocaţi, jurnalişti şi profesori universitari - şi i-au ucis pe 15 dintre ei într-o fostă fortăreaţă din era colonială din capitala ţării, Paramaribo.
Un lider sindical a reuşit să supravieţuiască şi ulterior a depus mărturie împotriva lui Bouterse.
Tribunalul militar, care nu a ordonat încă arestarea preşedintelui, l-a condamnat pe acesta la 20 de ani de închisoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
-
Un general polonez a fost demis după ce mine antitanc dispărute au fost găsite în depozitul IKEA
În urma sentinţei, partidele de opoziţie au cerut demisia lui Bouterse, care în acest moment se află în vizită în China.
Preşedintele, care în repetate rânduri a negat acuzaţiile, are posibilitatea de a contesta decizia instanţei.
Bouterse şi partidul său au încercat în mod constant să obstrucţioneze procesul în acest caz. În 2012, Adunarea Naţională de la Paramaribo, controlată de partidul lui Bouterse, a adoptat o lege de amnistie care îi oferea imunitate preşedintelui, însă legea a fost invalidată de o instanţă.
Citește pe alephnews.ro: Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe