Preşedintele finlandez: un apel telefonic de la Xi către Putin „ar putea pune capăt războiului”

  • Un apel telefonic de la liderul chinez Xi Jinping către cel al Rusiei Vladimir Putin „ar putea pune capăt războiului”, susţine preşedintele finlandez Alexander Stubb.
  • Argumentul său este că Rusia este dependentă de China şi va fi nevoită să accepte propunerea.
2047 afișări
Imaginea articolului Preşedintele finlandez: un apel telefonic de la Xi către Putin „ar putea pune capăt războiului”

Preşedintele finlandez: un apel telefonic de la Xi către Putin „ar putea pune capăt războiului”

Un singur telefon de la Xi Jinping către Vladimir Putin ar putea pune capăt războiului, a declarat preşedintele finlandez Alexander Stubb pentru Bloomberg. Moscova este atât de dependentă de sprijinul Beijingului, încât, dacă liderul chinez ar cere începerea negocierilor de pace, Rusia ar fi „forţată să facă asta”, a mai spus finlandezul citat de Sky News.

China a prezentat anul trecut un plan de pace în 12 puncte pe care Ucraina şi Occidentul l-au respins.

Chinezii nu au condamnat Rusia pentru declanşarea războiului şi au criticat sancţiunile occidentale impuse Moscovei.

Putin şi Xi se vor întâlni în această săptămână în cadrul unui summmit care se desfăşoară în Kazahstan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici