Preşedintele Georgiei nu acceptă rezultatul alegerilor şi cere cetăţenilor să iasă în stradă pentru a protesta: „ar însemna acceptarea subordonării faţă de Rusia”

Preşedintele Georgiei, Salome Zourabichvili, a făcut apel la cetăţeni să iasă în stradă pentru a protesta, afirmând că partidul de guvernământ a fraudat alegerile parlamentare de sâmbătă.

Urmărește
1027 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Georgiei nu acceptă rezultatul alegerilor şi cere cetăţenilor să iasă în stradă pentru a protesta: „ar însemna acceptarea subordonării faţă de Rusia”

Într-un discurs susţinut duminică alături de liderii opoziţiei, preşedintele Georgiei a declarat: „Nu accept aceste alegeri. Nu pot fi acceptate, acceptarea lor ar însemna acceptarea Rusiei în această ţară, acceptarea subordonării Georgiei faţă de Rusia”, a spus ea, invitându-i pe susţinători să se adune în faţa parlamentului ţării luni, la ora 19:00, pentru a se opune rezultatului.

Am devenit martori şi victime ale unei operaţiuni speciale a Rusiei”, a adăugat Zourabichvili, care a devenit unul dintre cei mai proeminenţi critici ai partidului de guvernământ Visul Georgian. „Ne-au furat dreptul de a alege, au organizat alegeri ruseşti”.

Partidul de guvernământ Visul Georgian a obţinut 53% din voturi, faţă de 38% pentru blocul de opoziţie.

Grupurile de opoziţie, care sunt pro-europene, au declarat că deputaţii lor nu îşi vor prelua mandatele parlamentare deoarece alegerile au fost fraudate.

Sâmbătă, în mai multe secţii de votare din Georgia au izbucnit violenţe în timp ce alegătorii votau. Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi mai multe organizaţii de observare au semnalat îngrijorări cu privire la cumpărarea de voturi, „dezechilibre în ceea ce priveşte resursele financiare, o atmosferă de campanie plină de dezbinare şi modificări legislative recente”.

Misiunea internaţională de observare a Institutului Naţional Democrat a remarcat că perioada preelectorală a fost compromisă de ameninţări, hărţuiri şi, în unele cazuri, violenţe generalizate, care au afectat alegătorii, activiştii şi actorii politici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici