Preşedintele în exerciţiu al Algeriei, Abdelmadjid Tebboune, reales cu aproape 95% din voturi

Preşedintele în exerciţiu al Algeriei, Abdelmadjid Tebboune, a fost reales cu aproape 95% din voturi, a anunţat duminică autoritatea electorală a ţării, ANIE.

Urmărește
316 afișări
Imaginea articolului Preşedintele în exerciţiu al Algeriei, Abdelmadjid Tebboune, reales cu aproape 95% din voturi

Preşedintele în exerciţiu al Algeriei, Abdelmadjid Tebboune, reales cu aproape 95% din voturi

„Din cei 5.630.000 de alegători înregistraţi, 5.320.000 au votat pentru candidatul independent Abdelmadjid Tebboune, reprezentând 94,65 % din voturi”, a declarat şeful ANIE, Mohamed Charfi.

Tebboune, în vârstă de 78 de ani, era favoritul scrutinului împotriva islamistului moderat Abdelaali Hassani, 57 de ani, şi a candidatului socialist Youcef Aouchiche, 41 de ani.

„Alegerile au fost marcate de o largă transparenţă” şi „au reflectat maturitatea electorală a poporului”, a declarat Charfi.

Acesta nu a furnizat însă rata oficială de participare, care a fost considerată principala provocare a lui Tebboune într-un scrutin în care victoria sa era aproape sigură.

Preşedintele reales a sperat la o participare mai mare decât în 2019, anul în care a fost ales pe fondul unor alegeri boicotate pe scară largă şi al protestelor în masă pro-democraţie Hirak.

Tebboune a fost ales atunci pe fondul unei rate record de abţinere de peste 60%.

În primele ore ale zilei, ANIE a anunţat o rată „medie de participare” de 48%, calificând-o drept „provizorie”, dar nu a prezentat o defalcare a numărului de alegători faţă de cei înregistraţi iniţial.

Anunţul a fost făcut cu trei ore întârziere, după ce, sâmbătă seară, autoritatea a anunţat că prelungeşte votul cu o oră, aşteptându-se să se prezinte mai mulţi alegători.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici