Preşedintele iranian solicită extinderea legăturilor cu Rusia

  • Preşedintele iranian Masoud Pezeshkian a declarat luni că Teheranul este hotărât să extindă relaţiile cu „partenerul său strategic Rusia”.
  • Declaraţia a fost făcută în timpul întâlnirii cu Serghei Şoigu, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a anunţat presa de stat iraniană.
Urmărește
853 afișări
Imaginea articolului Preşedintele iranian solicită extinderea legăturilor cu Rusia

Preşedintele iranian solicită extinderea legăturilor cu Rusia

Serghei Şoigu s-a întâlnit la Teheran cu preşedintele Iranului şi cu alţi înalţi oficiali. Întâlnirea are loc în timp ce Republica Islamică îşi cântăreşte răspunsul la uciderea unui lider Hamas.

„Rusia este printre ţările care au fost alături de naţiunea iraniană în vremuri dificile”, i-a săus Pezeshkian lui Shoigu într-o întâlnire, potrivit Reuters.

Preşedintele iranian a mai spus că poziţiile comune dintre Iran şi Rusia „în promovarea unei lumi multipolare vor duce, cu siguranţă, la o mai mare securitate şi pace globale”.

Rusia a condamnat săptămâna trecută uciderea în Iran a lui Ismail Haniyeh, liderul grupării islamiste palestiniene Hamas, şi a cerut tuturor părţilor să se abţină de la măsuri care ar putea îndrepta Orientul Mijlociu spre un război regional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici