Preşedintele Iranului i-a spus lui Macron că Occidentul trebuie să convingă Israelul să accepte încetarea focului în Gaza pentru a reduce tensiunile în regiune

Preşedintele Iranului i-a spus lui Emmanuel Macron că SUA şi Europa trebuie să convingă Israelul să accepte un armistiţiu în Fâşia Gaza pentru a reduce tensiunile în Orientul Mijlociu.

Urmărește
783 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iranului i-a spus lui Macron că Occidentul trebuie să convingă Israelul să accepte încetarea focului în Gaza pentru a reduce tensiunile în regiune

Preşedintele Iranului, Masoud Pezeshkian. Sursa foto: Mediafax Foto

Comentariile lui Masoud Pezeshkian fac aluzie la o cale diplomatică de dezescaladare, în timp ce Israelul se pregăteşte de represalii pentru uciderea unui important lider Hamas la Teheran.

"Dacă SUA şi ţările occidentale doresc cu adevărat să prevină războiul şi insecuritatea în regiune, ar trebui să convingă acest regim să înceteze genocidul şi atacurile din Gaza şi să accepte o încetare a focului", i-a spus Pezeshkian lui Macron într-o convorbire telefonică de miercuri, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al guvernului iranian, conform Bloomberg.

Macron i-a spus lui Pezeshkian să facă tot posibilul pentru a evita escaladarea, continuarea violenţelor ar aduce daune durabile stabilităţii în Orientul Mijlociu, a transmis preşedinţia franceză.

Iranul, principalul susţinător al Hamas, a promis în repetate rânduri că va răzbuna uciderea liderului politic al grupării, Ismail Haniyeh, la Teheran. Israelul nu a confirmat şi nici nu a negat responsabilitatea pentru moartea lui Haniyeh.

Incidentul a provocat o activitate diplomatică intensă în regiune şi apeluri către Iran să dea dovadă de reţinere, în timp ce emisarii încearcă să împiedice ca războiul din Gaza să se transforme într-un conflict mai amplu.

Hamas este desemnată organizaţie teroristă de către SUA şi Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici