- Home
- Externe
- TAIPEI, (28.12.2017, 06:57)
- Mircea Olteanu
Preşedintele Taiwanului afirmă că forţele militare chineze provoacă instabilitate în regiune
Activităţile frecvente ale forţelor militare chineze provoacă insatibilitate în regiune, a declarat Tsai Ing-wen, preşedintele Taiwanului, care a precizat că autorităţile de la Taipei ţin sub observaţie manevrele Beijingului, informează agenţia de ştiri Reuters.
Urmărește
1948 afișări
Preşedintele Taiwanului afirmă că forţele militare chineze provoacă instabilitate în regiune
Forţele aeriene chineze au efectuat 16 runde de exerciţii în apropiere de Taiwan în cursul ultimului an, se arată într-un document al Ministerului Apărării de la Taiwan, precizând că ameninţarea militară reprezentată de China s-a intensificat.
Pe de altă parte, Beijingul a comunicat în mai multe că exerciţiile desfăşurate de forţele sale sunt de rutină şi nu vizează vreo ţară.
"În această perioadă, activităţile militare frecvente ale Chinei în Asia de Est au afectat deja într-o anumită măsură siguranţa şi stabilitatea în regiune", a declarat Tsai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertizări meteo de ceaţă în sud-estul României şi de vânt puternic în nord-vest
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
"Ţara noastră a contribuit mereu la siguranţa şi stabilitatea regiunii, din acest motiv armata naţională trebuie să ţină sub observaţie mişcările forţelor militare chineze şi să ia măsuri atunci când este nevoie să garanteze siguranţa ţării şi regiunii", a adăugat preşedintele Taiwanului.
Relaţiile între Beijing şi Taipei s-au deteriorat după alegerea lui Tsai Ing-wen ca preşedinte al Taiwanului.
Beijingul a sistat legăturile oficiale cu noua administraţie taiwaneză după ce aceasta a refuzat să susţină în mod public principiul "unei singure Chine".
Administraţiile precedente din Taiwan au susţinut în mod constant "Consensul din 1992", prin care Taipeul şi Beijingul recunoşteau existenţa unei singure Chine, fără a specifica care din cele două state este reprezentantul de drept.
Taiwanul, care s-a separat de China în urma Războiului civil chinez încheiat în anul 1949, se consideră un stat suveran, însă nu şi-a declarat niciodată în mod formal independenţa.
Citește pe alephnews.ro: Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe