- Home
- Externe
- KIEV, (20.02.2018, 23:54)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele Ucrainei a promulgat legea privind reintegrarea regiunii Donbas | Reprezentantul Rusiei la OSCE condamnă decizia
Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a promulgat, marţi, legea privind reintegrarea regiunii Donbas, în condiţiile în care regimurile separatiste din estul Ucrainei au proclamat un nou stat pe teritoriile care includ oraşele Doneţk şi Lugansk, relatează site-ul agenţiei Tass.
Urmărește
2108 afișări
Preşedintele Ucrainei a promulgat legea privind reintegrarea regiunii Donbas
"Această lege consolidează în mod substanţial baza legală pentru utilizarea forţelor armate ucrainene şi a altor organe de drept pentru apărarea statului nostru. În acelaşi timp, legea stabileşte norme pentru protecţia drepturilor şi a libertăţilor civile. Nici spiritul, nici litera acestei legi nu contravin acordurilor de la Minsk, aşa cum unii doresc să prezinte. Ucraina respectă necondiţionat şi va continua să respecte angajamentele sale internaţionale", a spus Poroşenko.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Preşedintele Ucrainei le-a ordonat comandanţilor din cadrul armatei să vină cu soluţii pentru a schimba cât mai rapid cadrul operaţiunii militare din Donbas, ca urmare a intrării în vigoare a legii. Poroşenko a discutat cu ministrul Apărării, Stepan Poltorak, şi cu şeful Statului Major General, Viktor Mujenko.
La 18 ianuarie, Rada Supremă a Ucrainei a adoptat legea privind reintegrarea regiunii Donbas, care cataloghează "autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk" drept "teritorii ocupate", fiind introdusă noţiunea de "agresiune a Rusiei".
Ministerul rus de Externe a transmis că legea este percepută ca "o pregătire pentru un nou război". Diplomaţia de la Moscova apreciază că preşedintele ucrainean Petro Poroşenko "primeşte puteri aproape dictatoriale pentru a suprima disidenţa şi nemulţumirea", iar politica Kievului pentru soluţionarea situaţiei din regiunea Donbas este "utilizarea forţei".
La 18 iulie 2017, regimurile separatiste din estul Ucrainei au proclamat un nou stat pe teritoriile pe care le controlează şi care includ oraşele Doneţk şi Lugansk. Uniunea Europeană a impus sancţiuni Rusiei după anexarea regiunii ucrainene Crimeea de către Moscova în anul 2014, regimul de sancţiuni fiind înăsprit ca urmare a implicării ruse în conflictul separatist din estul Ucrainei.
Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.
Reprezentantul Rusiei la OSCE condamnă promulgarea legii privind reintegrarea regiunii Donbas
Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a confirmat, prin promulgarea legii privind reintegrarea regiunii Donbas, că regimul de la Kiev alege să rezolve conflictul prin forţă, a declarat miercuri reprezentantul permanent al Rusiei la OSCE, Aleksandr Lukaşevici, relatează site-ul agenţiei Sputnik.
"Semnarea de către Petro Poroşenko a legii privind <reintegrarea> regiunii Donbas reprezintă continuarea logică a politicii Kievului de escaladare a conflictului din sud-estul Ucrainei. Prin semnarea acestei legi, preşedintele Poroşenko a confirmat orientarea Kievului către soluţionarea conflictului ucrainean intern prin intermediul forţei. Legea privind <reintegrarea> regiunii Donbas contrazice spiritul şi litera <Pachetului de Măsuri> de la Minsk, aprobat prin Rezoluţia 2202 a Consiliului de Securitate al ONU, şi confirmă sprijinul oferit de statul ucrainean pentru crimele comise de UAF [Forţele Armate Ucrainene] şi naţionaliştii radicali", a spus Lukaşevici.
Citeşte şi: Administraţia Donald Trump vrea cooptarea palestinienilor la negocierile privind procesul de pace cu Israelul/ Mahmud Abbas refuză
Citeşte şi: UE ameninţă cu acţiuni de retorsiune dacă Administraţia Trump impune măsuri protecţioniste
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe