- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele unei companii miniere demisionează după distrugerea unui sit arheologic
Simon Thompson, preşedintele companiei miniere Rio Tinto, una dintre cele mai mari din lume, va demisiona după distrugerea a două adăposturi ale aborigenilor din Australia, vechi de 46.000 de ani, pentru o mină de minereu de fier, relatează BBC.
Decizie „reparatoare” FOTO Profimedia
O reacţie a publicului şi a investitorilor a dus la demisia directorului executiv de atunci Jean-Sebastien Jacques şi a doi adjuncţi.
Cu toate acestea, luna trecută, comitetul de remunerare al gigantului minier a acordat plăţi mari tuturor celor trei directori.
Simon Thompson va demisiona din funcţia de preşedinte după adunările generale anuale de anul viitor, în timp ce directorul neexecutiv Michael L'Estrange se va retrage din consiliul de administraţie. "Sunt responsabil în cele din urmă pentru eşecurile care au dus la acest eveniment tragic", a declarat Thompson într-un comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
România, eliminată din turneul final BJK Cup de Japonia după ce a cedat la dublu
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
Peşterile - văzute ca unul dintre cele mai semnificative situri de cercetare arheologică din Australia - au arătat dovezi ale locuirii umane continue datând de 46.000 de ani. Artefactele găsite la peşteri includ un instrument din os vechi de 28.000 de ani şi o centură veche de 4.000 de ani din păr uman împletit.
Testarea ADN-ului l-a legat direct de oamenii Puutu Kunti Kurrama şi Pinikura (PKKP) - proprietarii tradiţionali ai terenului.
Adăposturile se aflau pe aproximativ opt milioane de tone de minereu de fier de înaltă calitate, cu o valoare estimată de 96 milioane dolari SUA.
În decembrie, o anchetă parlamentară a dispus Rio Tinto să reconstruiască sistemul de peşteri şi a calificat distrugerea lor ca fiind de neiertat.
În raportul său - intitulat Never Again - ancheta a concluzionat că Rio Tinto „ştia valoarea a ceea ce distrugeau, dar oricum au aruncat în aer”.
Raportul a făcut şapte recomandări, inclusiv un moratoriu asupra tuturor minelor din zona locală şi modificări ale legilor privind protecţia patrimoniului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO