Prevenirea unei viitoare pandemii ar costa 22,2 miliarde de dolari pe an, spun oamenii de ştiinţă

Un control mai bun a ceea ce se întâmplă cu pădurile şi viaţa sălbatică, monitorizarea comerţului cu animale şi cercetarea mai extinsă a bolilor, sunt câteva dintre lucrurile punctuale în care trebuie investit pentru a preveni izbucnirea unei noi pandemii.

Urmărește
1197 afișări
Imaginea articolului Prevenirea unei viitoare pandemii ar costa 22,2 miliarde de dolari pe an, spun oamenii de ştiinţă

Prevenirea unei viitoare pandemii ar costa a 22,2 miliarde de dolari pe an, spun oamenii de ştiinţă

Pe măsură ce lumea se luptă cu pandemia provocată de noul coronavirus, oamenii de ştiinţă avertizează că finanţarea necesară pentru a preveni apariţia unui nou focar de boală zoonoză, este mult sub necesar.

Preţul pentru protejarea şi monitorizarea pădurilor şi controlarea comerţului cu animale sălbatice este estimat de specialişti între 22,2 şi 30,7 miliarde dolari, se arată într-un raport publicat în revista Science.

Autorii studiului scriu că, deşi costul este unul uriaş, reprezintă o sumă chiar mică în comparaţie cu cele 8,1 trilioane de dolari cât au fost pierderile globale cauzate de pandemia actuală. De asemenea, reprezintă mai puţin de 2% din sumele investite anual pentru armament şi dotarea armatelor la nivel global.

"Toata lumea are interesul de a nu se mai ajunge aici", a spus Andrew Dobson, profesor de ecologie si biologie evolutivă la Universitatea Princeton şi autorul principal al cercetării.

El mai spune că noile epidemii - cum ar fi SARS, MERS şi HIV - par să apară la fiecare patru sau cinci ani, dar acest lucru ar putea fi evitat dacă s-ar investi corespunzător în cercetare.

De exemplu, investiţia în realizarea unor biblioteci genetice ale virusurilor, ar grăbi obţinerea unor vaccinuri, spune el.

Iar pentru a stopa răspândirea bolilor de la animale la oameni, trebuie să existe o preocupare globală pentru reducerea defrişărilor şi restricţionarea şi monitorizarea comerţului cu animale sălbatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici