Prezenţă record la vot în Georgia, odată cu începerea votului anticipat în acest stat din SUA

  • Alegătorii din Georgia s-au prezentat în număr record la vot.
  • Acest stat a deschis votul anticipat pentru alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie între democrata Kamala Harris şi republicanul Donald Trump, au declarat marţi oficialii statului, citaţi de Reuters.
Urmărește
708 afișări
Imaginea articolului Prezenţă record la vot în Georgia, odată cu începerea votului anticipat în acest stat din SUA

Prezenţă record la vot în Georgia, odată cu începerea votului anticipat în acest stat din SUA

Cel puţin 252.000 de alegători au votat la secţiile de votare anticipată până la ora 16.00, ora locală, aproape dublu faţă de cei 136.000 care au participat la prima zi de vot anticipat în alegerile din 2020, a declarat Gabriel Sterling, al doilea oficial electoral din Georgia.

„Participare spectaculoasă”, a scris el pe social media.

La un eveniment de campanie din Atlanta, Trump şi-a exprimat entuziasmul faţă de votul anticipat din Georgia.

„Voturile vin, şi vin la un nivel bun pentru noi”, a spus el.

Votul anticipat, în persoană sau prin poştă, a devenit din ce în ce mai popular în rândul alegătorilor americani. Aproape 1 din 7 alegători au votat înainte de ziua alegerilor din 2020, potrivit Election Lab al Universităţii din Florida.

Cu toate acestea, mulţi republicani s-au opus extinderii foarte mari a votului prin corespondenţă în acel an, spunând că este mai puţin sigur decât votul în persoană, iar Trump a invocat afirmaţii false privind fraudarea votului prin corespondenţă în încercarea sa nereuşită de a-şi anula înfrângerea în faţa democratului Joe Biden.

Unii republicani continuă să insiste că alegătorii ar trebui să poată vota doar personal în ziua alegerilor, deşi oficialii partidului îi încurajează pe susţinători să voteze din timp.

La nivel naţional, 5,5 milioane de americani au votat deja în acest an, potrivit Election Lab. În schimb, 27 de milioane de persoane votaseră în acest moment în alegerile din 2020, deoarece alegătorii au încercat să evite secţiile de votare aglomerate în timpul pandemiei COVID-19. Ca şi alte state, Georgia şi-a înăsprit de atunci legislaţia privind votul prin corespondenţă, cerând alegătorilor care doresc să voteze prin corespondenţă să furnizeze o dovadă a identităţii şi limitând numărul de locuri în care aceştia îşi pot depune buletinele de vot.

Georgia este unul dintre cele şapte state competitive care se aşteaptă să joace un rol decisiv în stabilirea rezultatului alegerilor.

Marţi, un judecător din Georgia a suspendat temporar o regulă care impune funcţionarilor să verifice totalul voturilor prin numărarea manuală a buletinelor de vot la alegerile din 2024. Judecătorul Robert McBurney a declarat în hotărârea sa de marţi că a fost oportun să se suspende modificarea deoarece aceasta a introdus o nouă incertitudine în proces cu doar câteva săptămâni înainte de ziua alegerilor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici