- Home
- Externe
- BRUXELLES, (05.05.2016, 13:18)
- Raluca Manga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene: Regulamentul UE privind procedura azilului este "mort" ca personajul Jon Snow
Criza migraţiei a făcut ca Regulamentul de la Dublin, ce reglementează procedura azilului în UE, să arate precum personajul Jon Snow din serialul Urzeala tronurilor, înjunghiat pe o masă şi mort de câteva zile, a declarat la Bruxelles prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, citat de Euractiv.
Urmărește
1976 afișări
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene: Regulamentul UE privind procedura azilului este "mort" ca personajul Jon Snow (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)
Criza migraţiei a făcut ca Regulamentul de la Dublin, ce reglementează procedura azilului în UE, să arate precum personajul Jon Snow din serialul Urzeala tronurilor, înjunghiat pe o masă şi mort de câteva zile, a declarat la Bruxelles prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, citat de Euractiv.
Modificarea Regulamentului de la Dublin este vitală, deoarece acesta nu a fost conceput pentru a se gestiona prin intermediul său numărul mare de refugiaţi care ajung în UE din Siria şi din alte zone de conflict, a spus Timmermans.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Sunt fan al serialului Urzeala tronurilor. Acest Regulament de la Dublin arată precum Jon Snow înjunghiat pe o masă şi mort de câteva zile...această reformă este măsura esenţială pe care trebuie să o adoptăm pentru a-l da jos de pe masă pe Jon Snow", a declarat Timmermans.
Timmermans a făcut această afirmaţie în cadrul unei conferinţe de presă de la Bruxelles, organizate pe tema reformelor necesare în ceea ce priveşte regulamentul UE privind migraţia, aceste reforme incluzând sancţionarea statelor care nu acceptă refugiaţi.
Statele UE ar putea fi sancţionate cu până la 250.000 de euro pentru fiecare imigrant pe care refuză să-l primească, potrivit unei noi propuneri a Comisiei Europene.
În conformitate cu Regulamentul de la Dublin, ţara în care un solicitant de azil îşi depune prima oară cererea este responsabilă de procesarea acesteia.
Însă acest sistem s-a dovedit a fi ineficient sub presiunea crizei migraţiei şi în contextul refuzului statelor membre de a reloca refugiaţii în interiorul Blocului comunitar, au spus Timmermans şi Comisarul european pentru Migraţie, Dmitris Avramopoulos.
Statele UE s-au angajat să primească 66.400 de refugiaţi, ale căror cereri de azil au fost aprobate în Grecia, însă numai 500 de persoane au fost relocate.
“Vechiul Regulament de la Dublin este mort“, a spus Avramopoulos. "Aş spune că a fost ucis de această presiune fără precedent. Atunci când Regulamentul de la Dublin a fost adoptat, situţia era total diferită faţă de ceea ce se întâmplă astăzi", a continuat acesta.
"Ştiu că vor exista mereu state membre care nu agreează ideea de a împărtăşi responsabilităţi şi nici sistemul automat (n.r. de distribuire a cotelor de imigranţi), dar...Regulamentul de la Dublin nu funcţionează deoarece statele membre au fost lăsate de capul lor", a subliniat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.
"Motivul pentru care, în mare parte, Grecia şi Italia nu au făcut ce trebuia este că aceste ţări au cerut ajutor şi nu au primit niciun alt răspuns decât invocarea Regulamentului de la Dublin, ceea ce înseamnă, cu alte cuvinte, că li s-a comunicat că trebuie să se descurce singure", a continuat reprezentantul CE.
Timmermans a respins sugestiile potrivit cărora suma de 250.000 de euro, pe care ar trebui să o achite statele UE pentru fiecare refugiat pe care refuză să îl primească, ar fi mită sau o formă de pedeapsă. Comisia a numit această sancţiune "plată de solidaritate".
Acesta a mai spus că plata se va face doar în "cazuri excepţionale".
Citeşte şi: Statele UE ar putea fi sancţionate cu 250.000 euro pentru fiecare imigrant refuzat - surse
Citeşte şi: Referendumul propus în Ungaria pe tema cotelor UE privind imigranţii, aprobat de instanţa supremă
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Statele UE ar putea fi sancţionate cu 250.000 euro pentru fiecare imigrant refuzat - surse
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul