- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (02.11.2022, 21:23)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prima doamnă a Ucrainei: Vom avea probleme dacă dispare solidaritatea
Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat miercuri, într-un interviu pentru Reuters, că ţara sa, devastată de război, va avea probleme dacă solidaritatea lumii va începe să se estompeze, dar a adăugat că încă mai crede că umanitatea va învinge şi că sprijinul va continua.
Urmărește
1239 afișări
Criza costului vieţii, inclusiv creşterea facturilor la energie, este pe primul loc pe agenda politică europeană, iar unii se tem că acest lucru distrage încet-încet atenţia de la conflictul din Ucraina.
„Nu vreau să cred că sprijinul (pentru Ucraina - n.r.) se estompează. Cred că nu se va diminua”, a declarat Olena Zelenska pentru Reuters într-un interviu acordat în marja celui mai mare eveniment tehnologic din Europa, Web Summit-ul de la Lisabona.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Cred că bunul simţ, empatia, emoţiile şi relaţiile umane vor învinge”, a adăugat ea, îndemnând oamenii să se gândească la lumea în care vor să trăiască în viitor.
Forţele ruseşti au pătruns în Ucraina la 24 februarie, într-un conflict care de atunci a ucis mii de oameni, a strămutat peste opt milioane de persoane, a devastat oraşe şi localităţi şi a redeschis diviziunile din timpul Războiului Rece.
Rusia numeşte conflictul o „operaţiune militară specială” pentru a elimina naţionaliştii periculoşi şi pentru a proteja vorbitorii de limbă rusă din fosta republică sovietică vecină. Kievul numeşte invazia Moscovei o acaparare de teren imperialistă neprovocată.
„Dacă cineva crede că o agresiune poate fi justificată... această persoană se află sub influenţa propagandei”, a declarat Zelenska.
De la începutul invaziei, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi-a folosit rolul pentru a ajuta la menţinerea relaţiilor diplomatice cu liderii mondiali şi pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la costul uman al războiului.
Ea a declarat că nu există manuale „care să te înveţe cum să fii soţia unui preşedinte”, în special în timpul unui război.
„Nu pot spune că am vrut să fiu în centrul atenţiei, dar fiecare voce în acest război informaţional este importantă. Dacă voi fi ascultată, voi folosi această oportunitate”, a spus ea.
Luna trecută, Uniunea Europeană şi-a dat aprobarea finală pentru noi sancţiuni împotriva Rusiei, care sunt menite să submineze în cele din urmă rezervele Moscovei şi hotărârea acesteia de a continua războiul.
Întrebată de ce va fi nevoie pentru a opri Rusia, Zelenska a declarat că sancţiunile „nu pot fi oprite şi trebuie doar întărite”.
„Am dori ca ţările occidentale să continue pe această cale”, a spus ea. „Cu cât mai multă presiune financiară şi sancţiuni sunt puse asupra agresorului, cu atât mai puţine oportunităţi vor avea pentru a purta un război împotriva Ucrainei”, a spus soţia lui Volodimir Zelenski.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Zelenski îi mulţumeşte lui Erdogan pentru eforturile de menţinere a Acordului privind cerealele
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe