Prima dronă kamikaze franceză, testată cu succes

În timp ce războiul din Ucraina a dovedit că utilizarea dronelor este crucială în conflictele moderne, ministrul francez al forţelor armate, Sébastien Lecornu, a anunţat miercuri „testarea cu succes a primei muniţii franceze operate de la distanţă”, o dronă kamikaze numită Colibri, scrie Le Figaro.

Urmărește
112 afișări
Imaginea articolului Prima dronă kamikaze franceză, testată cu succes

Sursa foto: X

„Ne-am recâştigat suveranitatea în acest segment-cheie pentru forţele noastre armate, în mai puţin de doi ani”, a declarat ministrul. Primele 100 de exemplare ale acestei noi arme vor fi livrate Ucrainei „în următoarele câteva săptămâni”. Acestea vor fi apoi livrate armatei franceze.

Această primă dronă kamikaze franceză a fost denumită Colibri. Ea poate funcţiona la o distanţă de 5 km, în principal pe vehicule uşoare. Arma ar avea o precizie metrică, cu o rază de acţiune de 45 de minute. A fost proiectată şi fabricată de grupul franco-german de armament KNDS şi de producătorul francez de drone Delair.

Designul acestei noi muniţii se bazează pe cel al dronei UX11 a companiei franceze, care este deja utilizată de forţele speciale franceze din 2019. O sută de drone UX11 au fost trimise în Ucraina, din vara anului 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici