Prima misiune privată pe Lună a unei companii japoneze a eşuat. NASA continuă să domine cursa spaţială

  • După ce o rachetă Starship a lui Elon Musk a explodat la scurt timp după decolare, misiunea companiei japoneze iSpace de a trimite primul rover privat pe Lună a eşuat.
  • S-ar părea că mai este nevoie de multe teste şi cercetări pentru ca marile companii private să efectueze călătorii spaţiale cu echipaj uman către alte corpuri cosmice
  • Momentan, marile companii spaţiale private ca SpaceX, Blue Origin şi Virgin Galactic sunt capabile doar să trimită sonde, sateliţi şi astronauţi doar până la orbita Pământului.
  • NASA, care este o agenţie spaţială americană ce primeşte fonduri federale din partea Congresului, continuă să rămână lider în cursa spaţială, mai ales după ce agenţia spaţială chineză CNSA riscă să-şi piardă singurul rover marţian, iar un transportator spaţial rusesc s-a defectat.
  • NASA are şase misiuni lunare de succes prin care a reuşit să trimită astronauţi pe Lună, o staţie spaţială internaţională, peste 250 de roboţi spaţiali, printre care câteva rovere amplasate pe Lună şi Marte, două telescoape spaţiale performante şi o mulţime de sateliţi pe orbită, atât în Sistemul Solar, cât şi cinci sonde spaţiale care se află în afara acestuia.
Urmărește
678 afișări
Imaginea articolului Prima misiune privată pe Lună a unei companii japoneze a eşuat. NASA continuă să domine cursa spaţială

iSPACE

Comunicarea cu sonda lunară de aselenizare (numită Hakuto-R) s-a pierdut  înainte ca acesta să aterizeze pe Lună.

Inginerii investighează să vadă ce s-a întâmplat cu sonda de aselenizare. 

iSpace, cu sediul în Tokyo, sperase că  va lansa un rover ce va explora suprafaţa lunară, aşa cum a procedat NASA în ultimele decenii.

Dar roverul era un robot de dimensiunea unei mingi de tenis dezvoltat de un producător de jucării.

Sonda a fost lansată de o rachetă SpaceX în decembrie şi a durat cinci luni pentru a ajunge la destinaţie.

Au trecut doar câteva zile pentru a ajunge pe orbita lunară, dar lui Hakuto-R i-a luat cinci luni. Asta pentru că avea un sistem de propulsie mai slab, menit să economisească combustibil şi să reducă costurile.

„Nu este confirmat că sonda a comunicat cu noi că ar fi aselenizat”, a declarat CEO-ul iSpace, Takeshi Hakamada, la aproximativ 25 de minute după aterizarea planificată.

„Trebuie să presupunem că nu am putut finaliza aselenizarea”, a adăugat directorul executiv, citat de BBC

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici