Prima rachetă printată 3D nu a reuşit să ajungă în spaţiu

Totuşi, în timpul testului, aceasta a depăşit o etapă importantă privitoare la viteză, potrivit Reuters.

Urmărește
498 afișări
Imaginea articolului Prima rachetă printată 3D nu a reuşit să ajungă în spaţiu

Prima rachetă printată 3D nu a reuşit să ajungă în spaţiu

Racheta printată 3D realizată de Relativity Space a fost lansată în noaptea de miercuri spre joi. Vehiculul a trecut o etapă cheie a testului, demonstrând că are forţă pentru a zbura. Totuşi, nu a trecut partea a doua a testului şi a eşuat atunci când trebuia să intre în spaţiu.

Racheta Terran 1, cu o înălţime de 110 de metri, care este 85% fabricată din piese imprimate 3D, a fost lansată de pe o platformă de la baza din Cape Canaveral, Florida.

La aproximativ 80 secunde de la lansare, la o altitudine de aproape 16 kilometri deasupra Oceanului Atlantic, racheta a atins viteza de 1.999 kilometri pe oră. Racheta nu a reuşit să ajungă pe orbită din cauza problemelor tehnice.

„Deşi nu am reuşit să ajungem până la capăt astăzi, am adunat suficiente date pentru a arăta că este posibil să zbori cu rachete imprimate 3D”, a declarat Arwa Tizani Kelly, managerul programului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rachetă,
3d,
spaţiu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici