Prima ţară din Europa care a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V. „Guvernul discută cu orice potenţial furnizor, inclusiv cu China”

  • Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Ungaria a dat aprobarea iniţială pentru utilizarea vaccinurilor produse de AstraZeneca şi cel rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului.
  • Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto se va deplasa la Moscova pentru discuţii despre vaccinul Sputnik V.
  • Dacă va semna un acord de transport cu Rusia, Ungaria ar fi primul membru al Uniunii Europene care primeşte vaccinul Sputnik V.
Urmărește
8830 afișări
Imaginea articolului Prima ţară din Europa care a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V. „Guvernul discută cu orice potenţial furnizor, inclusiv cu China”
Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Ungaria a dat aprobarea iniţială pentru utilizarea vaccinurilor produse de AstraZeneca şi  cel rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului, a declarat joi şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, notează Reuters.
 
Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto se va deplasa la Moscova, joi târziu, pentru discuţii despre vaccinul Sputnik V, a precizat Gergely Gulyas.  De asemenea,  Szijjarto a mai spus că guvernul de la Budapesta a primit un precontract pentru achiziţia de vaccinuri Sputnik V.
 
Dacă va semna un acord de transport cu Rusia, Ungaria ar fi primul membru al Uniunii Europene care primeşte vaccinul Sputnik V, pentru ca autorităţile de la Budapesta să ridice restricţiile de coronavirus pentru a stimula economia, chiar dacă autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE nu a aprobat vaccinul rusesc.
 
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) nu a aprobat nici vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford din Marea Britanie, dar se aşteaptă o decizie pe 29 ianuarie.
 
Gergely Gulyas a declarat că guvernul maghiar va revizui săptămâna viitoare restricţiile actuale de blocare, dar că este puţin probabil ca măsurile să fie ridicate până la efectuarea vaccinării în masă.
 
Potrivit lui Gergely Gulyas, guvernul ungar “este forţat să găsească surse proprii pentru un vaccin”, în condiţiile în care vaccinarea în masă împotriva COVID-19 nu a început încă în UE, din cauza ”întârzierilor din partea Comisiei Europene”.
 
”Guvernul discută în prezent cu orice potenţial furnizor, inclusiv cu China şi Rusia”, a adăugat Gulyas.
 
Kirill Dmitriev, CEO al Fondului rus de investiţii, a declarat joi că Ungaria a devenit prima ţară din UE care „realizează toate avantajele vaccinului Sputnik V şi autorizează utilizarea acestuia.
 
Această decizie este foarte importantă, deoarece demonstrează că siguranţa şi eficacitatea vaccinului de peste 90% sunt foarte apreciate de partenerii noştri din Ungaria”, a spus el.
 
Moscova a declarat că Sputnik V are o eficienţă de 92% pe baza rezultatelor intermediare, dar nu a lansat încă setul de date complet pentru studii.
 
Rusia a depus miercuri cererea de aprobare a vaccinului Sputnik V în UE 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici