Primarul Parisului a folosit înjurătura englezească "fuck" la adresa celor ce au criticat ceremonia. Hugo: "Parisul este oraşul tuturor libertăţilor, oraşul de refugiu pentru persoanele LGBTQIA+"

Primarul Parisului a vorbit despre controversa de la descrierea Jocurilor Olimpice şi a ales o complet altă abordare faţă de comitetul Internaţional Olimpic care a ales diplomaţia, cerând scuze tuturor celor care ar fi putut fi jigniţi.

Urmărește
1089 afișări
Imaginea articolului Primarul Parisului a folosit înjurătura englezească "fuck" la adresa celor ce au criticat ceremonia. Hugo: "Parisul este oraşul tuturor libertăţilor, oraşul de refugiu pentru persoanele LGBTQIA+"

Primarul Parisului a folosit înjurătura englezească "fuck" la adresa celor ce au criticat ceremonia. Hugo: "Parisul este oraşul tuturor libertăţilor, oraşul de refugiu pentru persoanele LGBTQI+"

Hidalgo a folosit înjurătura în limba engleză "fuck" cu referire la criticii ceremoniei de deschidere. ( n.r înjurătură ce se traduce în română divers de la "să le-o tragem" la varianta mai cenzurată "la dracu cu" / la naiba cu").

"La dracu cu reacţionarii, la dracu cu această extremă dreaptă, la dracu cu toţi cei care ar dori să ne blocheze într-un război al tuturor împotriva tuturor", într-un interviu cu Le Monde publicat marţi, folosind înjurătura în limba engleză.

Cea mai mare parte a controversei din jurul ceremoniei de aproape patru ore a fost îndreptată către un segment artistic numit "Festivitate", care a prezentat un grup de dansatori şi artişti travestiţi într-o scenă pe care mulţi au perceput-o ca fiind paralelă cu "Cina cea de Taină" a lui Leonardo Da Vinci - ceea ce organizatorii au negat.

Grupuri creştine şi lideri conservatori din întreaga lume - inclusiv prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, şi fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump - au criticat ceremonia de deschidere ca fiind de prost gust şi blasfemiatoare, relatează Politico.

O mare parte din critici au fost îndreptate împotriva directorului artistic al ceremoniei, Thomas Jolly, şi a unui DJ care a participat la spectacol. Ambii au primit ameninţări cu moartea.

Hidalgo a declarat că este mândră de modul în care ceremonia de deschidere a prezentat Parisul lumii.

"Parisul este oraşul tuturor libertăţilor, oraşul de refugiu pentru persoanele LGBTQI+, oraşul în care oamenii trăiesc împreună", a spus ea.

Hidalgo a descris ceremonia de deschidere şi Jocurile ca fiind un succes incredibil până acum, oferind speranţă în lumina unei creşteri a extremei drepte în Franţa şi Europa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici