- Home
- Externe
- (28.02.2024, 12:15)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primele impresii ale turiştilor ruşi din Coreea de Nord
- Aproximativ 100 de cetăţeni ruşi au fost autorizaţi să călătorească în Coreea de Nord în februarie 2024, de la declanşarea pandemiei.
- Turiştii ruşi au experimentat un itinerar strâns controlat, cu reguli şi restricţii pe care au trebuit să le respecte, în special în ceea ce priveşte fotografiile şi media.
- Această excursie a fost un semn al creşterii legăturilor politice şi economice dintre cele două ţări, ceea ce a stârnit îngrijorarea oficialilor americani.
Urmărește
16330 afișări
Sursa foto: X
După o pauză determinată de pandemie, turiştii au revenit în Coreea de Nord, scrie CNN. Un grup de turişti ruşi a avut ocazia să viziteze Coreea de Nord într-o excursie organizată, devenind primii turişti internaţionali care au păşit pe teritoriul ţării de la declanşarea pandemiei. Excursia, care a avut loc în februarie, a fost marcată de o serie de experienţe şi reguli stricte impuse de regimul autoritar al Coreei de Nord. Pachetul turistic a costat aproximativ 700 de euro/persoană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Pentru Lena Bychcova şi alţi 99 de turişti ruşi, această călătorie a fost o oportunitate rară de a explora o destinaţie turistică neobişnuită, cu reguli stricte şi un control total al autorităţilor nord-coreene. Cu toate acestea, în ciuda riscurilor şi restricţiilor, turiştii au avut ocazia de a descoperi diverse atracţii, precum statuile foştilor lideri Kim Il Sung şi Kim Jong Il, precum şi staţiunea de schi Masikryong.
Călătoria nu a fost lipsită de controverse şi riscuri. Turiştii au fost însoţiţi de ghizi vorbitori de limba rusă şi au trebuit să respecte cu stricteţe anumite reguli impuse de autorităţile nord-coreene, inclusiv interdicţii privind fotografierea militarilor sau a construcţiilor în curs de desfăşurare. Deşi achiziţionarea de suveniruri a fost limitată, aceştia au putut cumpăra mici cadouri, cum ar fi magneţi şi păpuşi, din două magazine autorizate.
Înainte de pandemie, principala sursă de turişti în Coreea de Nord nu era Rusia, ci China. Cu toate acestea, turiştii ruşi au fost primii care au fost permişi să intre în ţară de la declanşarea pandemiei, semn al creşterii popularităţii Rusiei în Coreea de Nord.
Deşi călătoria a fost marcată de experienţe unice şi interesante, turiştii ruşi nu au putut ignora realităţile politice şi sociale restrictive ale Coreei de Nord. Cu toate acestea, unii dintre ei îşi exprimă dorinţa de a reveni în Coreea de Nord în viitor, sperând că situaţia politică va evolua într-o direcţie mai deschisă şi mai prietenoasă.
Următoarea excursie a turiştilor ruşi în Coreea de Nord este programată pentru martie 2024.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20