Primele reacţii internaţionale după alegerile din India.SUA şi Japonia vor să continue parteneriatul

  • Oficiali din SUA şi Japonia au trimis mesaje după aflarea rezultatelor oficiale la alegerile din India anunţând că vor să continue parteneriatul comun.
  • Mesajele au apărut în condiţiile în care opoziţia indiană nu şi-a recunoscut încă înfrângerea.
Urmărește
934 afișări
Imaginea articolului Primele reacţii internaţionale după alegerile din India.SUA şi Japonia vor să continue parteneriatul

Primele reacţii internaţionale după alegerile din India.SUA şi Japonia vor să continue parteneriatul

Americanii au anunţat că se aşteaptă la „un parteneriat strâns continuu” între cele două ţări.

„Există un parteneriat grozav – atât la nivel guvernamental, cât şi la nivel social, între oameni, şi mă aştept pe deplin ca acest lucru să continue”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, potrivit BBC.

Totuşi, Washingtonul a transmis că va continua să ridice preocupări legate de drepturile omului.

„Când avem preocupări legate de drepturile omului, aşa cum avem şi în India, le exprimăm deschis. Le exprimăm direct guvernului Indiei. Am făcut asta şi vom continua să facem asta", a explicat purtătorul de cuvânt.

Şi Japonia a felicitat alianţa lui Modi pentru „declaraţia lor despre victorie”.

„India este un partener important pentru realizarea unui Indo-Pacific liber şi deschis”, a spus un purtător de cuvânt al guvernului japonez.

Alianţa Naţională Democrată (NDA) de guvernământ a câştigat 293 de locuri în camera inferioară a parlamentului, formată din 543 de membri, unde este nevoie de 272 pentru obţinerea unei majorităţii simple. NDA a câştigat 353 de locuri la alegerile din 2019. Rezultatele anunţate miercuri sunt surprinzătoare deoarece Modi şi aliaţii săi se aşteptau la o victorie categorică. Şi sondajele indicau o victorie detaşată a NDA.

Alianţa de opoziţie a obţinut 232 de locuri. În sondaje, aceasta avea aproximativ jumătate din voturile obţinute la alegeri. De altfel, reprezentanţii opoziţiei nu au recunoscut încă înfrângerea. Ei se reunesc miercuri pentru a discuta strategia după alegeri.

Aproape un miliard de oameni au avut dreptul să voteze la alegerile din India, cele mai mari din lume. Primele date arată că 642 de milioane s-au prezentat la urne. Scrutinul a început pe 19 aprilie şi s-a desfăşurat în şapte etape până pe 1 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici