Moscova aşteaptă ca proiectul să fie finalizat, a adăugat Peskov. Marţi, Senatul SUA a aprobat un proiect de lege privind politica de apărare care include sancţiuni pentru companiile care construiesc conducta Nord Stream 2.
Acum urmează ca legea să ajungă la Casa Albă, unde preşedintele Donald Trump este de aşteptat să o semneze.
Scopul declarat al măsurii luate de congresmeni este acela de a contracara influenţa rusă în Europa, însă liderii politicieni europeni au îndemnat SUA să nu se amestece în politica energetică europeană.
Sancţiunile vizează inclusiv companii care furnizează servicii de instalare a conductelor submarine, întrucât Washingtonul încearcă să oprească finalizarea conductei care ar urma să permită transportarea gazului rusesc spre Germania, pe sub Marea Baltică.
Săptămâna trecută, Camera Reprezentanţilor a aprobat, cu o majoritate covârşitoare, impunerea de sancţiunilor, astfel că este de aşteptat ca preşedintele SUA, Donald Trump, să promulge în următoarele zile Legea privind Autorizarea Apărării Naţionale (National Defense Authorization Act) pentru anul 2020, care include măsurile de sancţionare a companiilor care ajută Gazprom să construiască gazoductul către Germania, precum şi a celor care sunt implicate în construcţia unui alt gazoduct rusesc, Turk Stream, care trece prin Marea Neagră către Turcia.
Administraţia Trump ar avea apoi 60 de zile pentru a identifica companiile şi persoanele care furnizează servicii pentru acest proiect.