Primul deces în Canada după administrarea vaccinului AstraZeneca: „A murit de tromboză cerebrală în urma vaccinării“

  • Quebec a raportat marţi primul deces din Canada al unei persoane vaccinate cu AstraZeneca
  • Femeia a murit din cauza cheagurilor de sânge
Urmărește
1516 afișări
Imaginea articolului Primul deces în Canada după administrarea vaccinului AstraZeneca: „A murit de tromboză cerebrală în urma vaccinării“

Primul deces în Canada după administrarea vaccinului AstraZeneca: „A murit de tromboză cerebrală în urma vaccinării“

O femeie de 54 de ani a murit în Quebec după ce a primit vaccinul anti-Covid al AstraZeneca, primul caz raportat în Canada, a anunţat marţi premierul din Quebec, François Legault. „Sunt trist să aflu că o femeie sănătoasă de 54 de ani (…) a murit pentru că a fost vaccinată. Este greu de suportat“, a spus el la o conferinţă de presă.

Femeia, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, „a murit de tromboză cerebrală în urma vaccinării cu AstraZeneca“, a spus dr. Horacio Arruda, directorul sănătăţii publice din Quebec, scrie Reuters.

Ea a primit tratament medical, care, din păcate, „nu a funcţionat“, a spus el. „Ştiam că există complicaţii grave, una din 100.000 (de doze administrate – n.r.), dar trebuie să ne amintim că, până în prezent, am avut peste 400.000 de persoane care au fost vaccinate cu AstraZenec”, a declarat ministrul Sănătăţii din Quebec, Christian Dubé.

Canada a raportat cel puţin cinci cazuri de cheaguri de sânge în urma vaccinării cu AstraZeneca, dar oficialii din domeniul sănătăţii publice menţin afirmaţia că beneficiile depăşesc riscurile potenţiale.

 

Horacio Arruda: Moartea pacientului din cauza trombozei nu va schimba strategia de vaccinare a provinciei

Directorul de sănătate publică din Quebec, Horacio Arruda, a declarat reporterilor că moartea pacientului din cauza trombozei nu va schimba strategia de vaccinare a provinciei.

Complicaţia rară, pe care autorităţile de reglementare o numesc Trombocitopenie imunitară protrombotică indusă de vaccin, implică cheaguri de sânge însoţite de un număr scăzut de trombocite, celule din sânge care ajută la coagulare.

Dintre primele cazuri ale afecţiunii extrem de rare identificate la cei care au primit vaccinul AstraZeneca în Europa, 40% au murit. Ministerul Sănătăţii din Canada a declarat că riscul asociat cu această afecţiune va scădea probabil odată cu creşterea gradului de conştientizare şi a tratamentului timpuriu, iar utilizarea vaccinului în mare parte din Europa şi din alte părţi a fost reluată după o revizuire.

 

Quebec a vaccinat aproximativ 400.000 de persoane cu AstraZeneca

Ministrul Sănătăţii din Quebec, Christian Dubé, a declarat că provincia a vaccinat aproximativ 400.000 de persoane cu AstraZeneca.

„Este un risc calculat, dar, evident, când ne gândim la această femeie, familia ei, la cei apropiaţi … este greu“, a declarat premierul din Quebec, François Legault, despre pacientă.

AstraZeneca Canada a spus într-o declaraţie că este la curent cu ancheta asupra morţii şi că „nu este potrivit ca noi să comentăm în continuare cazuri individuale specifice“.

Confruntate cu un al treilea val al virusului, mai multe provincii canadiene, inclusiv cea mai populată provincie din ţară, Ontario, au început recent să ofere vaccinul AstraZeneca persoanelor cu vârsta de peste 40 de ani.

Quebec, unde cazurile de coronavirus au scăzut recent, permite ca vaccinul să fie utilizat persoanelor cu vârsta de 45 de ani şi peste.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
canada

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici