Primul studiu din lume. Marea Britanie a început programul în care infectează persoane sănătoase cu coronavirus. Care este scopul studiului

  • Marea Britanie a devenit prima ţară care infectează voluntarii sănătoşi cu coronavirus în cadrul programului programului ”Human Challenge.”
  • Primele teste din studiu, care implică voluntari care nu au primit încă vaccinul anti-Covid-19, au început sâmbătă.
  • Pentru studiu, oamenii de ştiinţă au selectat până la 90 de voluntari tineri şi sănătoşi.
Urmărește
1576 afișări
Imaginea articolului Primul studiu din lume. Marea Britanie a început programul în care infectează persoane sănătoase cu coronavirus. Care este scopul studiului

Primul studiu din lume. Marea Britanie a început programul în care infectează persoane sănătoase cu coronavirus. Care este scopul studiului

Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care infectează voluntarii sănătoşi cu coronavirus ca parte a programului ”Human Challenge,” a confirmat duminică Ministerul Sănătăţii, relatează dpa.
 
Primele teste din studiu, care implică voluntari care nu au primit încă vaccinul anti-Covid-19, au început sâmbătă.
 
Programul ”Human Challenge” va îmbunătăţi şi va accelera dezvoltarea vaccinurilor şi tratamentelor împotriva Covid-19, iar primul grup de voluntari au început studiul de caracterizare a virusului la Royal Free Hospital din Londra”, a declarat pentru dpa o purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii.
 
Aceşti adulţi selectaţi cu grijă vor fi expuşi la virus într-un mediu sigur şi controlat, cu medicii şi oamenii de ştiinţă lângă ei pentru a-i monitoriza şi îngriji 24 de ore din 24,” a explicat ea.
 
Pentru studiu, oamenii de ştiinţă au selectat până la 90 de voluntari tineri, sănătoşi şi puţin probabil să contracteze Covid-19 sever, boala pulmonară cauzată de coronavirus. Aceştia vor fi expuşi la cea mai mică doză de virus necesară infecţiei.
 
Scopul studiului este acela de a afla cum reacţionează sistemul imunitar la virus şi cum reacţionează particulele de virus la mediu.
 
Conform rapoartelor anterioare ale guvernului britanic, acesta este primul astfel de studiu efectuat la nivel mondial cu privire la noul coronavirus, Sars-CoV-2.
 
Studiile de provocare umană, în care oamenii sănătoşi sunt expuşi unui agent patogen, au fost efectuate în cercetarea vaccinărilor împotriva gripei sau a malariei, deşi în aceste cercetări, respondenţii au primit anterior un posibil tratament.
 
Oamenii de ştiinţă germani au criticat astfel de încercări pe oameni, spunând că infecţiile din laborator nu sunt la fel ca infecţiile din viaţa reală.
 
Asociaţia germană a companiilor farmaceutice bazate pe cercetare (VfA) a declarat că aceste studii nu sunt etice şi ar putea produce rezultate distorsionate, deoarece sunt efectuate numai cu respondenţi tineri şi sănătoşi, iar constatările ar putea să nu se aplice şi persoanelor în vârstă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici