- Home
- Externe
- (27.04.2020, 12:03)
- Magda Gheorghiţă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primul test care îţi arată cât de imun eşti la coronavirus a fost creat în Franţa
- Primul test care măsoară imunitatea celor vindecaţi de Covid-19 a fost creat la Institutul Pasteur
- Testul măsoară capacitatea anticorpilor de a inhiba pătrunderea virusului în organism
- Francezii au capacitatea de a face până la 100.000 de teste pe săptămână
Urmărește
3784 afișări
Sursa foto: Profimedia
Primul test care măsoară nivelul de imunitate al celor care s-au vindecat de Covid-19 a fost conceput de cercetătorii din Franţa, anunţă Liberation. Spre deosebire de testele serologice existente, care detectează doar prezenţa anticorpilor dezvoltaţi de către o persoană şi care nu pot stabili dacă o persoană este sau nu protejată de o nouă infectare, cel dezvoltat de virusologii francezi claseză nivelul de imunitate în trei categorii: puternic, slab sau fără imunitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Testul poate fi un instrument important pentru a stabili strategia de ieşire din izolare. El este indicat pentru toţi cei care au fost infectaţi cu virusul SARS Cov-2, dar şi pentru cei care au intrat în contact cu ei şi pentru categoriile cele mai expuse la infectare, cum ar fi cadrele medicale, personalul din magazine sau curierii.
"Am pus la punct un test de sero-neutralizare, care detectează anticorpii şi măsoară capacitatea lor de a inhiba pătrunderea virusului într-o celulă. Acest test oferă informaţii despre eficienţa anticorpilor", a declarat Pierre Charneay, director ştiinţific al laboratorului de virusologie Pasteur TheraVectys.
Distribuţia testului va fi făcută doar după ce îşi va dovedi fiabilitatea. Pericolul constă în rezultatele fals positive. Asta înseamnă că o persoană care a fost testată pozitiv pentru prezenţa anticorpilor neutralizanţi nu ar fi protejată în realitate şi ar putea răspândi virusul. Cercetătorul francez spune că nu a avut, până acum, rezultate fals positive.
“Am făcut până acum mii de teste şi nu am avut niciun rezultat fals pozitiv. Este foarte dificil să garantăm fiabilitatea 100%. Lucrul de care suntem foarte siguri astăzi este că rata de eroare este foarte mică”, a adăugat Pierre Charneau.
Testul de măsurare a imunităţii este folosit de către cercetătorii în imunologie din 20 aprilie. Dacă va primi aprobarea Înaltei Autorităţi Sanitare din Franţa ar putea fi disponibil în laboratoarele de analize. După recoltarea sângelui, oamenii pot afla în două zile cât de imuni sunt la coronavirus. Capacitatea de testare este mare.
“Avem în depozite toţi reactivii necesari pentru a produce sute de mii de teste. Un singur aparat de la Institutul Pasteur poate testa între 50.000 şi 100.000 de probe pe săptămână. Principiul este să înmulţim centrele de testare în teritoriu, pentru a obţine un număr foarte mare de analize”, spune cercetătorul.
Franţa va începe, din 11 mai, să relaxeze măsurile de izolare. Consiliul Ştiinţific care analizează răspunsul la epidemie în Franţa a averizat că pericolul nu a trecut, iar ieşirea din izolare trebuie să aibă loc în condiţii speciale, cu păstrarea distănţării sociale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: O nouă teorie lansată de un dezertor nord-coreean. Kim Jong-un ar fi fost rănit în timpul unui test de rachetă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe