- Home
- Externe
- WASHINGTON, (17.09.2014, 15:48)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primul test clinic al unui vaccin împotriva Ebola nu a provocat reacţii adverse până în prezent
Primul test clinic al unui vaccin împotriva virusului Ebola, care a început în Statele Unite în prima parte a lui septembrie cu o mână de voluntari, nu a provocat până în prezent reacţii adverse, a anunţat marţi un oficial sanitar american de rang înalt.
Urmărește
283 afișări
Primul test clinic al unui vaccin împotriva Ebola nu a provocat reacţii adverse până în prezent (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Acest vaccin, dezvoltat de către laboratorul britanic GlaxoSmithKline de mai mulţi ani, împreună cu Institutele Naţionale americane pentru Sănătate (NIH), şi care a dat rezultate foarte bune pe maimuţe, face obiectul unui studiu clinic asupra a zece persoane, de la 2 septembrie.
"Până în prezent nu există niciun semn" care să indice reacţii grave, a declarat doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) în Comisia pentru Alocaţii Bugetare a Senatului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Alţi zece voluntari vor primi vaccinul în zilele următoare, a adăugat el. În total, zece persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani şi sănătoase participă la acest test clinic efectuat la sediul NIH, în apropiere de capitala americană Washington.
Rezultatele complete ale acestui test urmează să fie disponibile la sfârşitul anului.
În paralel, o echipă de cercetători de la Oxford, în Marea Britanie, va efectua un test clinic al aceluiaşi vaccin pe 60 de voluntari sănătoşi.
Cercetătorii vor fi astfel în măsură să stabilească dacă acest vaccin, care nu conţine material genetic al virusului Ebola, poate declanşa o reacţie a sistemului imunitar cu scopul de a produce suficienţi anticorpi, permiţând protejarea faţă de acest agent patogen a cărui rată a mortalităţii depăşeşte 50%.
Dacă, după testele în curs sau viitoare, "vaccinul pare sigur, el ar putea să fie disponibil încă din noiembrie în vederea unei utilizări prioritare asupra profesioniştilor în domeniul sănătăţii", a anunţat recent Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) la finalul unei reuniuni, la Geneva, a aproape 200 de experţi.
De la începutul anului, epidemia s-a soldat cu 2.461 de morţi din 4.985 de cazuri, mai ales în ţări din Africa de Vest, potrivit ultimului bilanţ OMS.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul