- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Principalele pandemii din ultimii 100 de ani - GALERIE FOTO
Gripa porcină, care a provocat moartea a cel puţin 20 de persoane în Mexic, are "în mod clar un potenţial pandemic", ce obligă "toate statele să îşi intensifice măsurile de supraveghere", potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Între 1918 şi 1919, "gripa spaniolă" a afectat o mare parte din populaţia mondială şi s-a soldat cu cel puţin 40 de milioane de decese, potrivit OMS
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
AFP prezintă principalele pandemii din ultimii 100 de ani:
Gripa A a provocat în secolul al XX-lea trei mari epidemii.
Între 1918 şi 1919, "gripa spaniolă" a afectat o mare parte din populaţia mondială şi s-a soldat cu cel puţin 40 de milioane de decese, potrivit OMS.
Pandemiile următoare au fost mai puţin ucigaşe, însă gripa asiatică din 1957-1958 a provocat de asemenea moartea a circa patru milioane de persoane.
Gripa din Hong Kong, din perioada 1968-1969, a provocat decesul a circa două milioane de persoane.
De la începutul secolului al XX-lea, mai multe epidemii au izbucnit fără a provoca la fel de multe decese ca şi pandemiile din secolul precedent.
Epidemia de penumonie atipică (SARS), care a apărut în China în 2003, a afectat 8.000 de persoane şi a provocat peste 800 de decese în întreaga lume, dintre care 350 în China.
De altfel, tulpina H5N1 a virusului gripei aviare a provocat moartea a peste 250 de persoane, în special în sud-estul Asiei, de la apariţia sa, în 2003.
Pe de altă parte, epidemiile anuale de gripă sunt periculoase, deoarece o mare parte a populaţiei este afectată de acest virus cu mutaţii foarte rapide care produc frecvent noi tulpini împotriva cărora oamenii nu au imunitate.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO