- Home
- Externe
- MOSCOVA, (19.03.2014, 00:50)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Principalele puncte ale discursului prin care Putin a justificat alipirea Crimeei
Preşedintele rus Vladimir Putin a justificat marţi alipirea Crimeei la Rusia ca pe o revenire justă a istoriei şi a lansat un atac violent la adresa Occidentului, pe care l-a acuzat că vrea să-i izoleze ţara, relatează AFP, care prezintă principalele puncte ale declaraţiei susţinute în Parlament.
Urmărește
2259 afișări
Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Crimeea, parte integrantă a Rusiei
- "În inima şi conştiinţa oamenilor, Crimeea era şi rămâne parte integrantă a Rusiei". "Pentru a înţelege această opţiune, este suficient să cunoşti istoria Crimeei, să ştii ce înseamnă Rusia pentru Crimeea şi Crimeea pentru Rusia".
- Crimeea a fost oferită în 1954 Republicii sovietice Ucraina de către liderul sovietic Nikita Hruşciov "prin încălcarea normelor constituţionale" din acea perioadă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
- "Ceea ce părea de necrezut a devenit din neferice o realitate: URSS s-a prăbuşit".
- "Atunci când Crimeea s-a trezit brusc în alt stat (după dezmembrarea URSS), Rusia a simţit atunci nu doar că a fost furată, ci jefuită". Dar, în 1991, Moscova "a plecat capul, s-a resemnat".
Ucraina: Occidentul a depăşit linia roşie
- "Partenerii noştri occidentali au depăşit linia roşie şi s-au comportat în mod grosolan, iresponsabil şi neprofesionist" în criza ucraineană, care a condus la îndepărtarea de la putere, în februarie, a liderului prorus Viktor Ianukovici, în urma unor manifestaţii violente.
Cinismul occidentalilor
- "Autorităţile din Crimeea s-au sprijinit pe precedentul din Kosovo, precedent pe care partenerii noştri occidentali l-au creat ei-înşişi (...). Ei au recunoscut ca legitimă despărţirea Kosovo de Serbia, demonstrând că nu era necesară nicio autorizaţie din partea autorităţilor centrale ale ţării în vederea unei declaraţii unilaterale de independenţă".
- "Dintr-un motiv necunoscut, ceea ce pot albanezii din Kosovo (iar noi îi respectăm) le este interzis ruşilor, ucrainenilor şi tătarilor din Crimeea?".
- Atunci când Belgradul a fost ţinta bombardamentelor şi rachetelor "a avut loc o intervenţie (...). Exista o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU în acest sens, care să autorizeze asemenea acţiuni? Nici vorbă. Apoi au urmat Afganistanul, Irakul şi rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, încălcate în mod deschis în Libia, unde, în loc să se asigure o zonă de interdicţie aeriană, s-a trecut, de asemenea, la bombardare".
- "Nici măcar nu este politica standardelor duble. Este un cinism uimitor".
Atitudinea Chinei şi Indiei
- "Suntem recunoscători poporului chinez, ai cărui lideri au considerat şi consideră în continuare situaţia din Ucraina şi Crimeea în ansamblul său istoric şi politic şi apreciem foarte mult reţinerea şi obiectivitatea Indiei".
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe