- Home
- Externe
- KIEV, (20.09.2014, 13:31)
- Mihai Draghici
Principalele puncte ale memorandumului între Administraţia de la Kiev şi liderii separatişti
Armata ucraineană şi insurgenţii proruşi încep sâmbătă implementarea memorandumului semnat la Minsk, care prevede consolidarea armistiţiului prin instituirea unei zone demilitarizate într-un perimetru de 30 de kilometri stabilit pe linia de front.
Urmărește
1187 afișări
Principalele puncte ale memorandumului între Administraţia de la Kiev şi liderii separatişti (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Memorandumul are rolul de a consolida acordul de încetare a focului semnat pe 5 septembrie.
Documentul a fost semnat vineri seară de reprezentantul Kievului, fostul preşedinte Leonid Kucima, de ambasadorul rus în Ucraina, Mihail Zurabov, de reprezentanta OSCE, Heidi Tagliavini, şi de liderii separatişti din Doneţk şi Lugansk.
Memorandumul conţine următoarele prevederi:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Protest în Capitală: Un bărbat asupra căruia a fost găsită o sumă mare bani, dus la poliţie
-
Criza politică din Coreea de Sud. Preşedintele Yoon nu va participa la audierea de punere sub acuzare. Motivul invocat
-
Zelenski le cere aliaţilor să-şi onoreze promisiunile privind livrările de arme către Ucraina
1. Armistiţiul trebuie considerat general.
2. Elementele militare trebuie să se oprească la linia de contact din 19 septembrie.
3. Utilizarea armamentului şi acţiunile ofensive sunt interzise.
4. În termen de 24 de ore, armamentul care are calibrul mai mare de 100 de milimetri trebuie să fie retras cel puţin 15 kilometri de linia de contact, ceea ce va permite stabilirea unei zone demilitarizate de 30 de kilometri.
5. Staţionarea armamentului greu este interzisă în zone rezidenţiale.
6. Este interzisă plasarea de mine antipersonal în perimetrul demilitarizat.
7. Zborurile avioanelor militare sunt interzise deasupra zonei demilitarizate.
8. Observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) vor avea acces în zona demilitarizată.
9. Toate grupurile armate, echipamentele militare, combatanţii şi mercenarii străini se vor retrage de pe teritoriul Ucrainei, sub supravegherea OSCE.
Conflictul militar între Administraţia prooccidentală de la Kiev şi insurgenţii proruşi durează de peste cinci luni, soldându-se, potrivit estimărilor, cu aproape 2.900 de morţi.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Iranul desfăşoară exerciţii militare în apropierea unităţilor nucleare. „Puterea” reunește membri ai armatei şi ai Gărzilor Revoluţionare islamice
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Documentele Reginei Elisabeta urmează să fie făcute publice în curând. Experții se tem de cenzurarea acestora
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Alertă „freezing rain” în București. Pe ce dată plouă cu gheață, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe