- Home
- Externe
- LONDRA, (04.04.2018, 11:20)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prinţul consort Philip al Marii Britanii, internat pentru o intervenţie chirurgicală la un şold
Prinţul Philip al Marii Britanii, soţul reginei Elizabeth a II-a, a fost internat într-un spital din Londra pentru o intervenţie chirurgicală planificată la un şold, a anunţat biroul de presă de la palatul Buckingham, citat de AFP.
Urmărește
734 afișări
Prinţul consort Philip al Marii Britanii, internat pentru o intervenţie chirurgicală la un şold
"Alteţa sa regală ducele de Edinburgh a fost internat la Spitalul King Edward VII din Londra în această după amiază, pentru o intervenţie chirurgicală planificată la un şold, care va avea loc mâine", se arată în comunicatul transmis marţi.
Prinţul Philip, în vârstă de 96 de ani, s-a retras din viaţa publică anul trecut, dar, de atunci, a mai apărut la câteva evenimente oficiale alături de regina Elizabeth a II-a.
Prinţul a lipsit, însă, de la slujba de Paşti, săptămâna trecută, pentru că avea dureri la un şold.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Prinţul Philip a fost spitalizat de mai multe ori în ultimii ani, pentru diverse probleme de sănătate.
Mult timp cunoscut pentru energia lui inepuizabilă, Philip i-a stat alături soţiei sale, fără greşeală, în cei 66 de ani de domnie ai acesteia, iar regina spune că prinţul este "stânca ei".
Constanţa sa în rolul de fidel adjunct i-a atras simpatia supuşilor britanici, în ciuda caracterului său aspru şi a unor gafe devenite celebre.
"Ai reuşit să scapi fără să fii mâncat?", a fost una dintre replicile sale pentru un student britanic ce a mers într-o expediţie de unul singur în Papua Noua Guinee, în 1998.
Prinţul Philippos al Greciei şi Danemarcei s-a născut în Corfu, pe 10 iunie 1921, fiind unicul fiu dintre cei cinci copii ai prinţului Andrei al Greciei - fratele mai mic al împăratului Constantin - şi ai prinţesei Alice de Battenberg.
La vârsta de 18 luni, el şi familia sa au fost evacuaţi cu o navă a Marinei regale britanice din Grecia frământată de conflicte.
Familia s-a stabilit la Paris, iar prinţul Philip a fost trimis la un internat în Marea Britanie când avea 7 ani. Şi-a continuat studiile în sudul Germaniei şi apoi în Scoţia.
A devenit cadet al Marinei britanice în 1939 şi şi-a făcut serviciul militar pe nave în Oceanul Indian şi Mediterana.
A fost introdus formal prinţesei Elizabeth în iulie 1939, când tatăl acesteia, regele George al VI-lea, şi familia sa făceau un tur al Royal Naval College din Dartmouth.
În iulie 1947, a fost anunţată logodna lor. Prinţul Philip şi prinţesa Elizabeth s-au căsătorit la Westminster Abbey pe 20 noiembrie 1947.
Prinţ al Greciei şi al Danemarcei, Philip a renunţat la aceste titluri la scurt timp după căsătorie şi a adoptat numele de familie al bunicilor materni, devenind cunoscut ca locotenentul Philip Mountbatten. După căsătorie a primit titlurile de duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich. Regina Elizabeth a II-a l-a numit prinţ al Marii Britanii în 1957, iar, în 2011, tot ea i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei regale britanice, cu ocazia celei de-a 90-a aniversări.
Pe 20 noiembrie 2017, prinţul Philip a sărbătorit 70 de ani de căsătorie cu regina Elizabeth, aceasta fiind primul monarh britanic care a celebrat o nuntă de platină.
Prinţul Philip şi regina Elizabeth au împreună patru copii: prinţul Charles de Wales, prinţesa regală Anne, ducele Andrew de York şi contele Edward de Wessex.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe