Procesul atentatelor de la Madrid s-a încheiat, iar verdictul va fi pronunţat în octombrie - AFP

Procesul atentatelor islamiste de la 11 martie 2004 de la Madrid, soldat cu moartea a 191 de persoane şi rănirea altor 1.841, s-a încheiat luni seară, cu ultimele proteste de nevinovăţie ale celor 28 de acuzaţi, relatează AFP.

Urmărește
1 afișare

Preşedintele tribunalului, Javier Gomez Bermudez, a încheiat luni seară procesul în cazul celui mai sângeros atentat terorist comis vreodată în Spania, ţară care constituie de 39 de ani ţinta atentatelor comise de organizaţia separatistă bască ETA, responsabilă de moartea a 819 persoane.

"Verdictul este pe cale de a fi deliberat", a declarat magistratul Audienţei naţionale, tribunalul antiterorist spaniol, fără a stabili o dată precisă.

Verdictul va fi pronunţat în octombrie, potrivit unor surse judiciare.

Cea de-a 57-a zi de audienţă şi ultima din cadrul acestui proces început la 15 februarie a fost consacrată pledoariilor a doi dintre cei şase acuzaţi, Rabei Ousmane Sayed Ahmed, supranumit şi "Mohamed Egipteanul", unul dintre presupuşii organizatori ai atentatelor şi marocanul Jamal Zougam, una dintre persoanele despre care se crede că au amplasat bombele.

Avocaţii apărării au cerut achitarea lor, denunţând lipsa de dovezi materiale reţinute de Parchet.

Tribunalul a acordat ulterior acuzaţilor o ultimă ocazie pentru a lua cuvântul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici