- Home
- Externe
- WASHINGTON, (21.01.2020, 09:53)
- Andrei Vacaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procesul privind demiterea lui Donald Trump începe marţi în Senatul Statelor Unite
Procesul privind demiterea preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, începe marţi în Senatul american, iar liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell urmează să propună un calendar pentru desfăşurarea acestui proces, informează CNN.
Urmărește
454 afișări
Procesul privind demiterea lui Donald Trump începe marţi în Senatul Statelor Unite
Este posibil ca marţi senatorii să decidă să discute unele dintre subiecte în spatele uşilor închise, în condiţiile în care regulamentul privind demiterea preşedintelui nu le permite să facă publice informaţiile din timpul procesului.
Procesul va începe în mod oficial la ora 13:00, ora Washingtonului (ora 20:00, ora României, n.red.) şi se va desfăşura câte şase zile pe săptămână, de luni până sâmbătă.
CNN notează că McConnel plănuieşte să le ofere câte 24 de ore senatorilor care susţin demiterea preşedintelui şi echipei de apărători a lui Trump pentru susţinerea cauzei. În opinia specialiştilor, această decizie ar indica faptul că republicanii din Senat şi-ar dori ca procesul să se încheie cât mai rapid, chiar înainte de discursul preşedintelui privind starea uniunii, programat pentru 4 februarie. Dacă Senatul nu va audia martori şi nu va solicita documente suplimentare, Trump ar putea chiar să fie achitat până la jumătatea săptămânii viitoare, notează sursa citată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Cu toate acestea, calendarul final după care se va desfăşura acest proces va fi stabilit după ce senatorii se vor reuni, în cursul zilei de marţi.
Donald Trump este al treilea preşedinte american vizat de această procedură, după Andrew Johnson în 1868 şi Bill Clinton în 1999, care au fost achitaţi de Senat.
Andrew Johnson a fost acuzat că, printre altele, l-a demis secretarul de Război împotriva voinţei Congresului. Johnson a scăpat la limită, lipsind doar un vot pentru a se întruni majoritatea necesară demiterii sale.
Bill Clinton a fost pus sub acuzare pentru sperjur şi obstrucţionarea justiţiei, după ce a minţit despre natura relaţiei sale cu Monica Lewinsky, o fostă stagiară la Casa Albă. Însă, la finalul procesului, senatorii au votat împotriva demiterii.
Un caz aparte este cel al lui Richard Nixon, al 37-lea preşedinte al SUA, care şi-a dat demisia în 1974, înainte de a fi inculpat în urma scandalului Watergate.
Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe