Procurorii americani susţin că Rusia a încercat să submineze activitatea comisiei electorale din SUA

Procurorii americani susţin că o organizaţie cu legături cu autorităţile guvernamentale ruse a încercat să submineze activitatea comisiei electorale din SUA în timpul cursei pentru Casa Albă din anul 2016, informează agenţia de ştiri Reuters.

Urmărește
422 afișări
Imaginea articolului Procurorii americani susţin că Rusia a încercat să submineze activitatea comisiei electorale din SUA

Procurorii americani susţin că Rusia a încercat să submineze activitatea comisiei electorale din SUA

Potrivit unor documente juridice, prezentate marţi, organizaţia rusă Internet Research Agency, despre care se crede că are legături cu autorităţile ruse, a conspirat "să interfereze cu cel puţin o funcţie legitimă a Comisiei Electorale Federale (FEC)".

Procurorii federali au afirmat că nu vor adăuga acuzaţii la cele prezentate în documentele prezentate Curtea Districtuală pentru Districtul Columbia, în cadrul unui caz disjuns din ancheta privind imixtiunile ruse în alegerile prezidenţiale americane din 2016, investigaţie coordonată de procurorul special Robert Mueller.

"Acuzaţii nu doar că au conspirat să interfereze cu aplicarea condiţiilor de divulgare stabilite prin Actul pentru Campanii Electorale Federale, dar au şi conspirat cu atribuţia FEC de aplicare a interdicţiei statutare asupra anumitor cheltuieli realizate de cetăţeni străini", afirmă procurorii americani, potrivit documentelor depuse în instanţă.

Comisia Electorală Federală (FEC) este o agenţie guvernamentală independentă şi bipartizană care are drept sarcină să aplice legea privind finanţarea campaniilor electorale.

Procurorul special Mueller a obţinut inculparea a 13 indivizi şi trei firme ruse, inclusiv a organizaţiei Internet Research Agency, considerată drept o agenţia guvernamentală rusă care se ocupă cu răspândirea propagandei. Inculpaţii sunt acuzaţi de implicare în campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial american din 2016 în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi denigrării contracandidatei acestuia, Hillary Clinton.

De asemenea, membrii organizaţiei ruse au fost vizaţi de sancţiuni din partea Washingtonului.

Înainte de scrutinul prezidenţial american din 2020, Facebook şi Twitter au eliminat conturi pe reţelele de socializare asociate cu organizaţia rusă.

O anchetă a Senatului SUA a relevat că eforturile propagandistice ruse s-au intensificat după victoria lui Trump în 2016.

Taguri:
sua,
rusia,
alegeri

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici