Procurorii americani susţin că Trump este responsabil pentru revoltele din 6 ianuarie

Procurorii conduşi de Jack Smith susţin că Donald Trump poartă responsabilitatea pentru atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie, conform unui nou document depus în instanţă, scrie Sky News.

Urmărește
279 afișări
Imaginea articolului Procurorii americani susţin că Trump este responsabil pentru revoltele din 6 ianuarie

Procurorii americani susţin că Trump este responsabil pentru revoltele din 6 ianuarie

Aceştia au depus un document în instanţă, argumentând că Trump „şi-a determinat în mod voit” susţinătorii să obstrucţioneze certificarea victoriei electorale a lui Joe Biden prin răspândirea de afirmaţii false despre fraude electorale.

În octombrie, Trump a cerut unui judecător federal să respingă cele două acuzaţii principale de obstrucţionare, invocând o decizie recentă a Curţii Supreme care a favorizat un inculpat acuzat de participare la revolta din Capitoliu. Însă echipa lui Smith a subliniat că aceste acuzaţii demonstrează clar legătura dintre acţiunile lui Trump şi încercarea sa de a opri certificarea rezultatelor alegerilor din 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici