- Home
- Externe
- (04.02.2023, 08:22)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Procurorul general al Germaniei: Avem dovezi cu 3 cifre ale crimelor de război în Ucraina
Germania a strâns dovezi ale crimelor de război din Ucraina, a declarat procurorul general al ţării, adăugând că vede necesitatea unui proces judiciar internaţional.
Urmărește
1698 afișări
Procurorul general al Germaniei: Avem dovezi cu 3 cifre ale crimelor de război în Ucraina
„În prezent, de exemplu, ne concentrăm asupra crimelor în masă de la Bucea şi asupra atacurilor împotriva infrastructurii civile ucrainene”, a declarat Peter Frank pentru ziarul Welt am Sonntag.
Până acum, procurorii au probe „cu trei cifre”, a adăugat el, fără a intra în detalii. Ucraina şi aliaţii săi occidentali au acuzat forţele ruse că au comis atrocităţi în Bucea, lângă Kiev, imediat după invazia din 24 februarie. Moscova a negat acuzaţiile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Rusia a vizat, de asemenea, infrastructura-cheie din Ucraina, dar neagă vizarea deliberată a civililor.
Germania a început să strângă probe în martie 2022, pentru a găsi orice urme de crime de război, inclusiv intervievând refugiaţii ucraineni şi evaluând informaţiile disponibile public, a spus Franks, adăugând că procurorii germani nu investighează încă anumite persoane.
Sunt vizaţi liderii militari şi politici
„Ne pregătim pentru un posibil proces ulterior, în faţa unei instanţe internaţionale”, a adăugat el. Întrebat cine trebuie judecat, Frank a răspuns că liderii statului rus şi cei care pun în aplicare deciziile la cele mai înalte niveluri militare ar trebui să răspundă.
Ucraina insistă pentru infiinţarea unei instanţe speciale care să îi judece pe liderii militari şi politici ruşi, persoane pe care le consideră responsabile de declanşarea războiului.
Curtea Penală Internaţională şi-a lansat propria anchetă cu privire la presupusele crime împotriva umanităţii şi crime de război, la doar câteva zile după invazia Moscovei din 24 februarie, dar nu are competenţa de a urmări agresiunea din Ucraina, Rusia nefiind parte din acest organism.
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o vizită la Kiev, a declarat joi că la Haga ar trebui înfiinţat un centru internaţional pentru urmărire penală.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele