Producătorul japonez se apără în cazul staţiilor walkie-talkie explodate în Liban: Nu se mai produc de 10 ani

  • Producătorul japonez al dispozitivelor care au explodat în Liban, ICOM, a declarat că staţiile sale walkie-talkie nu au mai fost fabricate de 10 ani.
  • Firma nu a putut determina dacă acestea au fost contrafăcute sau expediate de la compania sa.
Urmărește
1031 afișări
Imaginea articolului Producătorul japonez se apără în cazul staţiilor walkie-talkie explodate în Liban: Nu se mai produc de 10 ani

Producătorul japonez se apără în cazul staţiilor walkie-talkie explodate în Liban: Nu se mai produc de 10 ani

Producătorul japonez al staţiilor radio walkie-talkie – care au explodat în Liban miercuri – a afirmat că modelul în sine nu a mai fost fabricat de 10 ani, scrie CNN.

„IC-V82 este un radio portabil care a fost produs şi exportat, inclusiv în Orientul Mijlociu, din 2004 până în octombrie 2014. Acesta a fost întrerupt în urmă cu aproximativ 10 ani şi, de atunci, nu a mai fost expediat de la compania noastră”, a declarat joi firma, potrivit sursei citate.

BBC notează că producătorul nu poate determina dacă modelul care a explodat în atacurile din Liban au fost livrate direct de ICOM sau prin intermediul unui distribuitor.

Anterior, un director de vânzări de la filiala americană a Icom a declarat pentru Associated Press că dispozitivele păreau a fi un produs contrafăcut - adăugând că este uşor să găseşti versiuni contrafăcute ale produsului online.

În plus, compania a mai afirmat faptul că producţia bateriilor din dispozitive a fost întreruptă şi că nu se poate determina dacă modelul este original sau nu întrucât „nu a fost ataşată o siglă holografică pentru a distinge produsele contrafăcute”.

Miercuri, un al doilea atac a avut loc în Liban, mai multe astfel de staţii walkie-talkie explodând. În urma evenimentului, peste 20 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte cel puţin 450 sunt rănite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici