Producţia la o centrală nucleară din Ucraina, oprită din cauza atacurilor ruseşti

  • Producţia la o centrală nucleară din Ucraina a fost oprită din cauza atacurilor ruseşti.
  • În ultimele 24 de ore, atacurile ruseşti au vizat instalaţii energetice din nouă regiuni.
Urmărește
486 afișări
Imaginea articolului Producţia la o centrală nucleară din Ucraina, oprită din cauza atacurilor ruseşti

Ruşii au lovit instalaţii energetice din nouă regiuni ucrainene în ultimele 24 de ore, au declarat miercuri oficialii ucraineni, potrivit Sky News.

Au fost atacate instalaţiile energetice din regiunea de vest a Liovului, Sumi şi Harkov în nord-est, Doneţk în est, Dnipropetrovsk în est şi Nikolaiv în sud, a anunţat Ministerul Energiei pe Telegram.

Ministerul nu a oferit detalii suplimentare cu privire la amploarea daunelor.

De asemenea, ucrainenii au oprit producţia la o centrală nucleară după ce atacurile ruseşti au deteriorat sistemul de transport al energiei electrice din ţară, a anunţat compania Energoatom.

Oficialii susţin că ţara a pierdut aproximativ jumătate din capacitatea sa de producţie şi în prezent se bazează pe energia generată de trei centrale nucleare.

CNE Zaporojia, cea mai mare centrală nucleară din Europa, a fost ocupată de ruşi la începutul războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici