- Home
- Externe
- DIDIM, TURCIA, (09.03.2016, 21:00)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiectul de acord UE-Turcia pare să nu-i descurajeze pe migranţi
Paza de Coastă turcă a interceptat miercuri câteva zeci de migranţi, în principal din Siria, în golfuri situate de-a lungul coastei la Marea Egee, un semn că proiectul de acord dintre Ankara şi Bruxelles nu descurajează migranţii să încerce să traverseze marea către Europa, relatează Reuters online.
Urmărește
1361 afișări
Proiectul de acord UE-Turcia pare să nu-i descurajeze pe migranţi (Imagine: Hepta)
Un grup de 42 de persoane - inclusiv aproximativ 15 copii - a fost direcţionat către instalaţii ale Pazei de Coastă din staţiunea balneară Didim, în Asia Mică.
Alte câteva zeci de persoane care doreau să traverseze marea aşteptau pe o plajă, sub privirile vigilente ale poliţiştilor, un autocar care urma să le evacueze.
"Ne este teamă să rămânem aici, frică să rămânem în Siria (...). Încercăm să ajungem în ţările care ne vor accepta. Vrem securitate, vrem să se ocupe cineva de noi", a declarat Samiha Abdullah, una dintre persoanele adunate în apropierea unei plaje, în timp ce în fundal se auzeau, din când în când, plânsete de bebeluşi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În larg, o vedetă a Pazei de Coastă s-a apropiat de ceea ce părea să fie o mică ambarcaţiune ce transporta alţi migranţi. Unii oficiali se tem de un aflux către insulele greceşti, înaintea intrării în vigoare a unui viitor acord între UE şi Turcia.
Uniunea şi Turcia depun eforturi să finalizeze acest acord înainte de viitorul lor summit, prevăzut în perioada 17-18 martie, iar potrivit şefului diplomaţiei turce, Mevlut Cavusoglu, Uniunea a acceptat o bună parte din condiţiile Ankarei.
Nouă barieră între Ungaria şi România?
Mai departe, pe ruta prin Balcani urmată anul trecut de peste un milion de solicitanţi de azil, Macedonia a anunţat miercuri că şi-a închis "complet" frontiera migranţilor, după ce Serbia şi Slovenia au anunţat noi restricţii în privinţa accesului străinilor pe teritoriile lor.
Ministerul macedonean de Interne a anunţat că niciun migrant provenind din Grecia nu a trecut frontiera marţi.
La rândul ei, Ungaria ia măsuri pentru a fi în măsură să construiască o barieră - la frontiera cu România - în decurs de zece zile, în cazul în care acest lucru se va dovedi necesar, aşa cum a făcut la frontierele cu Croaţia şi Serbia, a anunţat miercuri ministrul ungar de Interne.
Sandor Pinter a precizat că forţe militare şi de poliţie suplimentare urmează să fie trimise la frontiere, după ce Slovenia, Croaţia şi Serbia au decis să impună restricţii în ceea ce priveşte accesul pe teritoriile lor.
În virtutea proiectului de acord la care s-a ajuns luni, într-un summit extraordinar UE-Turcia, Ankara acceptă să reprimească migranţii "clandestini" trimişi de Europa, în schimbul unei suplimentări a ajutoarelor financiare, unei suprimări rapide a vizelor de care turcii au nevoie pentru a călători în Uniune şi unei accelerări a negocierilor în vederea aderării la UE.
Obiectivul unui asemenea acord, au anunţat premierul turc Ahmet Davutoglu şi liderii UE, constă în descurajarea imigraţiei "ilegale" şi în a pune capăt activităţii traficanţilor de migranţi. Mesajul, au subliniat ei, este simplu: încercaţi să treceţi clandestin şi veţi fi trimişi imediat înapoi în Turcia.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe