Comuniştii se declară revoltaţi de modul în care au fost prezentate rezultatele alegerilor, afirmând că acestea au fost falsificate. Totodată, manifestanţii cer demisia Alianţei aflate la guvernare.
În plenul Parlamentului, comuniştii şi-au reiterat cerinţele de la tribună. Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a fost criticat dur de comunişti, care i-au cerut demisia şi l-au acuzat că acţionează la comanda partidelor din cadrul Alianţei.
În replică, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a declarat că doleanţele aparţin doar PCRM, iar Legislativul este locul unde se propun proiecte de legi şi nu cereri de demisie.
Totodată, Artur Resetnicov şi Sergiu Sârbu au cerut demisia lui Lupu şi un vot de neîncredere acordat Guvernului. „Aţi fost propus la funcţia de preşedinte al Parlamentului pentru a fi preşedintele ţării. Dar de atunci, nici nu supuneţi la vot, nici nu iniţiaţi nicio procedură de votare. Există un interes vădit de a tergiversa procedura. Rog să supuneţi la vot demisia preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu”, a declarat Artur Resetnicov.
„La 5 iunie a avut loc o procedură ruşinoasă de numărare a voturilor la alegerile locale, când conducerea Comisiei Electorale Centrale s-a dus la culcare mai mult de opt ore, fapt ce a generat proteste masive. Noi ştim că Ciocan este înaintat şi protejat de PLDM. Am văzut iresponsabilitatea totală a Comisiei şi a Guvernului, care s-a angajat masiv în campanie folosind resurse administrative. Rog să fie supusă votului demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale şi acordarea votului de neîncredere Guvernului”, a declarat Sergiu Sârbu
„Supunerea la vot se face pe marginea unor proiecte. Pregătiţi-le şi înregistraţi-le şi veniţi să le discutăm”, a răspuns Marian Lupu.