Protest Greenpeace pe acoperişul Parlamentului britanic

Aproximativ 40 de militanţi ai organizaţiei ecologiste Greenpeace s-au urcat duminică pe acoperişul palatului Westminster, sediul Parlamentului britanic, din centrul Londrei, pentru a protesta faţă de încălzirea climatică.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Protest Greenpeace pe acoperişul Parlamentului britanic

Militanţi Greenpeace au protestat urcând pe acoperişul Parlamentului britanic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţiştii au discutat cu protestatarii şi nu au arestat nici o persoană, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei londoneze.

Manifestanţii, care aveau intenţia să rămână pe acoperiş toată noaptea, pentru a aştepta sosirea parlamentarilor luni dimineaţă şi a-i determina să semneze un manifest, au desfăşurat o pancartă pe care era scris: "Schimbaţi politica, salvaţi climatul".

"Trebuie să ridicăm temperatura dezbaterii, pentru că nu mai rămâne mult timp. Este 12 fără un minut (...) şi mai rămân multe lucruri de făcut", a declarat un oficial al Greenpeace, John Sauven.

"Dacă vrem să dezvoltăm noi industrii concurenţiale şi să rezolvăm problema schimbării climatice, partidele politice trebuie să transmită mesajul, nu doar prin cuvinte, ci şi prin acţiuni", a adăugat el.

În contextul în care sesiunea parlamentară se reia luni după întreruperea cauzată de vacanţă, "există cu adevărat o ocazie foarte bună care nu trebuie ratată, pentru ca partidele politice să se gândească într-adevăr la viitor şi să ia cunoştinţă" de provocările cărora "generaţiile viitoare trebuie să le facă faţă", a conchis Sauven.

"Trebuie să anunţăm cu tărie că, dacă vrem un acord pentru salvarea planetei la Copenhaga, trebuie să schimbăm politica în materie de climat", a precizat manifestantul Brikesh Singh, originar din Bangalore, în sudul Indiei.

Conferinţa ONU privind climatul
, care se va desfăşura în perioada 7-18 decembrie la Copenhaga, urmează să permită încheierea unui nou acord privind o reducere obligatorie a gazelor cu efect de seră, pentru a înlocui protocolul de la Kyoto, care ia sfârşit în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici