- Home
- Externe
- BEIJING, (18.08.2019, 17:56)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Protest PAŞNIC la Hong Kong: Activiştii pro-democraţie încearcă să recâştige sprijinul populaţiei/ Peste 100.000 de persoane participă la manifestaţie | FOTO, VIDEO
Peste 100.000 de manifestanţi pro-democraţie participă duminică la un protest paşnic la Hong Kong, în contextul înăspririi avertismentelor din partea autorităţilor de la Beijing, informează postul BBC News.
Urmărește
2106 afișări
Protest PAŞNIC la Hong Kong: Activiştii pro-democraţie încearcă să recâştige sprijinul populaţiei/ Peste 100.000 de persoane participă la manifestaţie | FOTO, VIDEO
În ultimele zece săptămâni de la startul valului de proteste, între activiştii pro-democraţie şi forţele de ordine s-au înregistrat numeroase incidente violente, însă manifestaţiile din acest weekend au fost până în acest moment paşnice.
Autorităţile au refuzat organizatorilor să permită un marş al protestatarilor prin oraş, însă a fost permisă o manifestaţie în Parcul Victoria.
A large presence remains in Admiralty, but aside from a few people pointing lasers at Hong Kong’s central government office, people are just milling around. Still a very peaceful atmosphere in the air. @SBSNews #hongkongprotests pic.twitter.com/tcIMkAYfX2
— Omar Dabbagh (@Omar_Dabbagh) August 18, 2019ULTIMELE ȘTIRI
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
În pofida ploii torenţiale, zeci de mii de oameni s-au strâns în Parcul Victoria, dar ca urmare a numărului mare de oameni, protestatarii s-au răspândit şi pe arterele majore din jurul parcului.
După o serie de violenţe în ultimele săptămâni, activiştii pro-democraţie au depus eforturi să recâştige sprijinul populaţiei pentru reformele democratice prin organizarea de mitinguri paşnice.
Les Miserables' 'Do you hear the people sing?' on repeat at the Causeway Bay in Hong Kong where tens of thousands protesters gathered Sunday. The protest have found an anthem in the Broadway song as they used it over and over again since the sit-in protest at the HK Intl Airport. pic.twitter.com/hfpMeS7y3W
— Jacque Manabat (@jacquemanabat) August 18, 2019
Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de aproape trei luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.
Protestele din Hong Kong prezintă "indicii privind terorism", a acuzat Administraţia de la Beijing, intensificând criticile la adresa manifestaţiilor prodemocraţie. "Demonstraţiile radicale din Hong Kong au devenit frecvent extrem de periculoase, înregistrându-se atacuri la adresa poliţiei, lucru care constituie o infracţiune gravă şi conţine indicii privind terorism", a declarat Yang Guang, purtătorul de cuvânt al Departamentului chinez pentru Afacerile provinciilor Hong Kong şi Macao. Săptămâna trecută, Yang Guang i-a avertizat pe organizatorii protestelor in Hong Kong "să nu se joace cu focul".
Recent, preşedintele SUA, Donald Trump, a catalogat protestele din Hong Kong «revolte violente», sugerând că autorităţile din China ar avea dreptul de a gestiona cum vor situaţia. Ulterior, liderul de la Casa Albă a lansat un apel la dialog. Administraţia Xi Jinping a sugerat că ar putea lansa o intervenţie militară pentru oprirea demonstraţiilor. Armata chineză a avertizat vineri că poate ajunge în doar zece minute în provincia autonomă Hong Kong.
După o serie de violenţe în ultimele săptămâni, activiştii pro-democraţie au depus eforturi să recâştige sprijinul populaţiei pentru reformele democratice prin organizarea de mitinguri paşnice.
De altfel, un studiu realizat de Erica Chenoweth, o cercetătoare de la Universitatea Harvard, a arătat că probabilitatea ca protestele să-şi atingă obiectivele este de două ori mai mare în cazul mişcărilor nonviolente comparativ cu cele violente.
Datele prezentate în lucrarea "Why Civil Resistance Works: The Strategic Logic of Nonviolent Conflict", scrisă de Chenoweth, relevă faptul că mişcările paşnice majore au succes în 53% din cazuri, în timp ce rata de succes a campaniilor violente este de doar 26%, informează National Public Radio (NPR).
Aşa cum era şi de aşteptat, cu cât numărul participanţilor este mai ridicat, cu atât este mai mare probabilitatea de succes. Analiza însă a mai relevat un lucru neaşteptat, anume acela că atunci când procentul de participare activă la mişcarea de rezistenţă civică ajunge la un procent 3,5% din populaţia unei ţări succesul pare să devină inevitabil. Printre exemplele în acest sens se numără Revoluţia Puterea Poporului din Filipine (1986) şi Revoluţia Trandafirilor din Georgia (2003).
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Autorităţile din Gibraltar transmit că nu pot îndeplini cererea SUA de a reţine petrolierul iranian
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe