Cel puţin 1.000 de poliţişti au fost mobilizaţi în noaptea de duminică spre luni în jurul instituţiilor guvernamentale luate cu asalt de manifestanţi, care ocupă şi sediul Parlamentului de aproape o săptămână.
Forţele antirevoltă au lansat ofensiva folosind tunuri cu apă şi au arestat 32 de persoane, a anunţat poliţia din Taipei.
Cel puţin doi manifestanţi au fost răniţi, potrivit AFP.
Potrivit postului de televiziune TVBS, 120 de persoane au fost rănite în urma ciocnirilor dintre manifestanţi şi forţele de ordine. Spitalul universitar naţional din Taiwan, situat în apropierea sediului Guvernului, a anunţat, la rândul său, că 57 de persoane au primit îngrijiri începând de duminică seara, printre care civili şi poliţişti.
Manifestanţii cer ca acordul comercial cu China şi orice alt acord sau negociere în curs de desfăşurare cu China să fie suspendate până la adoptarea unei legi privind implicaţiile în urma semnării unor documente între cele două părţi.
Acordul cu China, primul partener comercial al insulei, se înscrie în acordul-cadru sino-taiwanez de cooperare economică semnat în 2010.
Documentul prevede accesul companiilor taiwaneze la 80 de sectoare de servicii din China şi a 64 de sectoare taiwaneze pentru companiile chineze.
Criticii susţin însă că textul va afecta economia Taiwanului şi va face ca aceasta să devină mai vulnerabilă la presiunile politice ale Beijingului, acuzaţii respinse de preşedintele Ma Ying-jeou, care a avertizat că un eventual eşec al ratificării acordului va compromite eforturile Taiwanului în vederea încheierii de noi acorduri comerciale.